Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Üdv! Panelben lakunk a 2...

Blacke kérdése:

Üdv! Panelben lakunk a 2 hetes babánkkal, a felettünk lakó cigaretta füstjét vagyunk kénytelenek szívni. Az ablakon kívül nem közterületnek számít a hiszen a lakáson kívül van? Jogszabályt nem találtam . Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Sajnos a férfi alkoholista a nő is dohányzik, igaz van egy két éves gyerekük, de ez nem fogja vissza őket a hajnali cigitől sem az ablakban. Most mivel itt a baba is ezt nem akarnánk hagyni. Mivel az ablakban dohányoznak félünk egyszer kigyújtják a szunyoghálót és leég a lakás.A közös képviselőnk egy nulla.

2012. márc. 3. 15:24
1 2
 11/14 anonim válasza:
Lehet, hogy mindenki azt csinál a lakásában, amit akar, de ha ezt úgy csinálja, hogy abból másnak kára származik és zavarja, vagy netán mérgezi is a környezetét, akkor már NEM!Igen is tiltsák be az ablakban való dohányzást, de még akkor is, ha nem az ablakban dohányzik, de átszivárog olyan lakásba, ahol nem dohányoznak. Magam is szenvedtem ettől, nem is értettem hogy jöhet át a falakon, valószínű, a panel nem jól illeszkedik, rosszak a tömítések! Nem lehetett megmaradni a nappaliban, de még a mellette lévő szobában sem. Az alattunk lakó pedig azt mondta, hogy azt csinál a lakásában, amit akar. Hosszú évekig szenvedtem emiatt. Nem lehetett ablakot nyitni kánikulában, de még télen is átszivárgott a dohány füst szúrós szaga, szinte fuldokoltam miatta, a számban éreztem az ízét. Amióta leszokott, azóta van nyugalmam.
2015. júl. 30. 07:27
 12/14 anonim válasza:
Ja és a füst nem csak felfelé száll, hanem pl. a tízemeletes panelek felszínén a légnyomás, vagy akár egy kis szellő is nekinyomja a falakhoz a füstöt, és így akár bármerre is terjedhet! Saját tapasztalat! A mellettem lévő lakásban is füstölt egy beteg nő, mindkét végét égetve a bagónak, borzalom volt, nem kívánom senkinek!
2015. júl. 30. 07:32
 13/14 anonim válasza:
Sajnos, ha a lakásában bagózik és nyitva van az ablaka, az is kiszivárog és zavarja mások életét, ezért nem mindegy, hogy a saját lakásában mit csinál. A zajártalom is ilyen. Ezen az alapon lehetne hatalmas csinnadratta, hangos zene, vagy bármi, az is a saját lakásán belül van, még is tilos! A cigaretta füst is éppen olyan káro, ha nem károsabb!
2015. júl. 30. 17:14
 14/14 anonim válasza:
Szerintem senkinek nincs joga bárkit is mérgezni, olyan nincs, hogy a lakásában azt csinál amit akar. Vagy is ha úgy csinálja, hogy az másnak is ártalmas, akkor nem teheti meg azt amit akar! Nagyon durva, hogy képtelenség ablakot nyitni, sem télen, sem nyáron, a friss levegőhöz igen is jogunk van nekünk is, akik nem dohányoznak! Megjegyzem, nagyon régen dohányoztam, de akkor sem bírtam a dohánífüstöt és nagyon is figyeltem arra, hogy másokat se zavajak vele! Szerintem össze kéne fognunk, vagy megkeresni valami Minisztériumot ez ügyben, hogy hozzanak valami határozatot. A fiam pl. asztmás, sokszor fuldoklik, de nem tudunk mi sem tenni ez ellen. Folyamatosan azt halljuk, hogy joguk van a lakásukban azt csinálni amit akarnak. ÉN MÁR TOTÁL KIVAGYOK EZEKTŐL A DOHÁNYOS FÉRGEKTŐL! Megkerestem már egészségügyi intézményt, COPD akik ilyen esetekkel foglalkoznak, ahol a tüdőhorgők kipusztulnak és az egyén egyszerűen megfullad. Majd megkeresem mit írtak. Nem utasítottak el, csak összefogásra bíztattak, de sajnos erre még nincs jogszabály. Ugyanúgy ki vagyok akadva a szőnyeg és porrázással is, amikor a pofámba tolják a porral együtt az atkákat, különböző - akár halálos betegséget is okozó mikrobákat .. ŐRÜLET!
2022. jún. 1. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!