Mire számíthatok? Nagyon aggódom.
Figyelt kérdés
Szerdán voltunk fél éves babámnak vérvételen (doktornő vérszegénységre gyanított), tegnap vittem az eredményeket a doktornőnek, de sajnos valami neki közbejött, így egy másik gyermekorvos volt ott. Megnézte a leletet és azt mondta, hogy a vérszegénységen kívül a májfunkcióval is baj van, bizonyos értékek nagyobbak a felső határnál (amit persze én is láttam, csak nem tudtam, hogy mennyire baj vagy hogy mit jelent.). Azt mondta lehetséges esetleg valami tripszin hiány vagy akármi más és hogy komolyabb kivizsgálás szükséges. Hétfőn megyek vissza, akkor remélhetőleg már a mi gyermekorvosunkkal beszélhetek, de nagyon aggódom. Aki volt hasonló helyzetben írja le, hogy mi volt a háttérben, mert hétfőig nem tudom, hogy bírom ki. Aggódom, nagyon :(.2012. márc. 3. 09:18
1/2 mucus98 válasza:
Ezek atények nem túl bíztatóak..:/
remélem nem lesz semmi gond..
2/2 anonim válasza:
Vérszegénység + emelkedett májfunkció babánál erősen felveti egy microangiopathiás hemolysis gyanúját.
Azonnal kirakni a vérkenetet egy tárgylemezre, mikroszkópban schistocyták jelenlétével igazolni a diagnózist és azonnal elkezdeni a kezelést...
Ha a gyerek szeme fehérje besárgul, azonnal be az autóba és a leleteket összekészítve irány az első kórház rohamtempóban!
Sőt, ami azt illeti, én most azonnal vinném a gyereket belgyógyászatra/hematológushoz!
A kollegina tripszinhiányos iránydiagnózisának csak akkor van létjogosultsága, ha a kölyöknek zsírszéklete van és/vagy cisztás fibrosis jelei mutatkoznak.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!