Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért izzadok sárgát? A fehér...

Miért izzadok sárgát? A fehér pólóimat rendre befogja! Hiába használok dezodort! 25/L

Figyelt kérdés

2012. márc. 2. 21:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Más is így van ezzel, nyugi. Megoldást viszont nem tudok.
2012. márc. 2. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Az elfogyasztott ételek-italok,a bőrödön keresztül felszívódó kozmetikumok okozzák.Változtass kicsit az étkezési szokásaidon,egyél több nyers ételt és próbáld meg kiiktatni az étrendedből a mesterséges anyagokat.
2012. márc. 2. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Tele vagy méreganyaggal!Elég sok idő még kiürül a szervezetből!!Egy kis jel a méregtelenítés elkezdéséhez!!
2012. márc. 2. 21:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Hogyan méregtelenitsek?
2012. márc. 2. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Én csalán teával szoktam.Meg ha bírod akkor léböjt kúra.És utána figyeld mit eszel,iszol,és akkor megérte "szenvedni" érte.Kerüld a színezett termékeket,a túl mesterséges dolgokat.
2012. márc. 2. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezt a neten találtam: „Pseudochromhidrosisnak a külső festékek bőrön lévő specifikus baktériumok hatására kialakuló színes izzadmányt nevezik. ”

Itt találtam: [link]

Nem biztos, hogy neked ez a problémád.

Azt tanultam, hogy az izzadság tulajdonképpen olyan összetevőkből áll, mint a vizelet.

A verejtékezés több funkciót is betölt az emberi szervezetben: hőszabályozás, méregtelenítés, védekezés, tehát fontos szerepe van.

Az izzadság például ezeket tartalmazza: H2O molekula, nátrium-klorid, kálium-klorid, tejsav, karbamid, vegyületek, molekulák, hormonok.

Baktériumok is kapcsolatba lépnek az izzadsággal és a folyamat során különböző savak termelődnek (ezek okozzák a szagot).

A fentebb felsoroltak összessége is okozhatja az elszíneződést szerintem.

Az izzadásgátlók és dezodorok használata nem feltétlenül optimális, hiszen az izzadást nem kell gátolni (például a vizeletet sem tartjuk vissza), mivel az megakadályozza a méregtelenítést.

Régóta nem használok dezodort. Esetleg próbáld ki a szódabikarbónát, ha a szagokat szeretnéd semlegesíteni.

Fogyasztasz elég vizet? (Nem bármi más folyadékot, hanem kifejezetten vizet.)

A méregtelenítés biztosan jót tenne neked, szerintem is. Méregtelenítés: tiszta víz fogyasztása, sok zöldség fogyasztása – lehetőleg nyersen, gyümölcsök. Hosszú távon csinálni, nem csak néhány napig. Nem ajánlott fogyasztásra: kristálycukor, fehér liszt, savasító anyagok, bármi olyan termék, amely ezeket tartalmazza.

Méregtelenítő herbateákat, gyógynövényeket, fűszernövényeket is kipróbálhatnál.

Méregtelenítéssel kapcsolatban jó lenne, ha alaposan utánaolvasnál a témának, hogy világos legyen, mit hogyan érdemes csinálnod. Néhány könyv ebben a témában: Stephen Blauer: Lékönyv, Kurt Tepperwein: Savtalanítás

Izzadságról információk:

[link]

[link]

2012. júl. 21. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!