Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lányok! Aki hirsutizmus...

Lányok! Aki hirsutizmus (férfias szőrnövekedés nőknél) betegségben szenved már gyerekkora óta, azt hogy fogadták be az iskolában a társai? Vagy egyáltalán, ha mentetek valahova, nem tettek rátok valamilyen megjegyzést ez miatt?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy mások hogyan tudtak így barátkozni, vagy hogy egyáltalán bárkivel is bármiféle kötődést kialakítani, mert engem teljesen kiközösítettek a suliban, utcán, iskolában vagy bárhol megláttak, mondták rám a megjegyzéseiket, fizikálisan és lelkileg is folyton bántottak, annyira, hogy a gimit már magántanulóként végzem, mert az általános 8 évét is végig depressziósan, szenvedéssel tudtam kijárni.

Nem értem, hogy mások miért nem tudtak ilyennek elfogadni, miért nem látják, hogy amúgy is milyen lehet nekem egész életemben így élnem, miért kell még nekik is ezzel még jobban belém rúgni, hadd legyen rosszabb. Ők nagyon jól szórakoznak, közben nem is sejtik, hogy nekem milyen lehet.

2012. márc. 2. 16:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, már elég későn írok, nem tudom, olvassa-e még majd valaki, de gondoltam megosztom: én is ilyen vagyok, plusz mellé a menstruációm is igen gyenge és rendszertelen, de... Van egy párom, aki minden nyavalyámmal együtt ÍGY szeret. Sajnos, gimiben engem is sokat bántottak emiatt, de én eljutottam odáig egy idő után, hogy sajnálom őket, ezzel is csak azt bizonyítják, lelkileg milyen sötét emberek. Nem tudom, nekik hogy esne fordított helyzetben, vagy, ha esetleg később az ő gyermekeik lesznek ilyenek, és majd azokat bántják emiatt (persze ilyet azért nem kívánok). Csupán nem értem, hogy nem félnek, hogy az Isten/Sors/Karma, ki miben hisz, hogy majd megbünteti ezért őket. Ilyen emberekkel én elvből sem barátkozok, és igényt sem tartok a társaságukra már, sőt, köszönni se köszönök a volt osztálytársaim masszív 95%-ának. És megváltozni sem akarok... Ilyen vagyok, ez vagyok én, aki igazán szeret, az fogadjon el így, a többiek meg nyaljanak sót. Inkább leszek egy fiús lelkületű, de kedves lány, mint az a sok üresfejű p#csa, akik csak belénk rúgni tudnak... Nem tudom, ki mit tapasztalt, de velem ilyen téren CSAK a lányok kegyetlenkedtek. Azóta biztos baráti köröm van, akikre szintén mindenben számíthatok, és így szeretnek, még örülnek is, hogy én legalább nem olyan vagyok, mint a többi lány, akikkel csak a műkörömről illetve mások magánéletéről lehet beszélni.
2013. jan. 8. 10:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Nálunk részben genetikai örökség is, részben pedig ez... Megjegyzések? Voltak. Naná. Naponta többször. Gúnynevet is kaptam, amit a menzán (4-5 iskola diákjai jártak oda) üvöltöttek utánam. Odajöttek az asztalhoz, mondták a magukét.

Nálunk főleg a fiúk voltak aktívak, volt, amikor óra közepén bombáztak a kérdéssel, hogy "miért nem borotválkozok?" stb. A lányok egy része hallgatott, tartózkodott, nem is beszélgettünk, mindig méregettek, csóválták a fejüket. A többiek, fél tucat másik, őket meg nem érdekelte, hogy szőrös vagyok-e vagy sem.

Hozzá kell tenni, az alkatom sem túl nőies. Inkább férfias, de androgün. Keskeny csípő, kis mellek, lapos fenék. Az énekhangom magas, mezzoszoprán-szoprán szólamban voltam, de a beszédhangom olyan, mint egy mutálás legelején megtorpanó kisfiú. Na és valami fül-orr-gégészeti vacak miatt orrhang. Ezért is beszóltak.

Nálam az is számított még, hogy öltözködés, mozgás szempontjából is fiús voltam, fiúsabb, mint szerintük kellene. Miért? Mert csak. Egyrészt tetszettek/tetszenek a fiúruhák, mert kényelmesek, másrészt, jobban fednek, takarnak és ez jól esik.

Szóval megkaptam a "leszbi" bélyeget, kimondatlanul is. Hogy őszinte legyek, se a fiúk nem fogadtak be, se a lányok, úgy igazán.

Akkor sz@r volt. Ma már nem érdekel. Ha ilyen vagyok, akkor ilyen és kész. Forduljon fel, aki beszól. Akkor sem kezdtem a kedvükért borotválkozni, bár néha-néha lehúztam a "bajszomat" gyantával és tavasszal-nyáron elbújtam a fürdőszobában, hogy epiláljak. De eljutottam oda, hogy nem fogok azért magamnak fájdalmat okozni, hogy ne szóljanak be. Mert egyébként is beszólnak. Mindenért. Aki ilyen természetű, aki sëggfej, az ha nem találja a korábbi kapaszkodót, akkor majd másba csimpaszkodik bele és továbbra is sëggfej marad. Sajnos. De ez van.

A csoporttársaim nem szólnak be, de rajtuk is látszik néha, hogy nem tudnak mit kezdeni velem.

Hát ez van.

Mit lehet csinálni?

Ha már nem bírod - végleges szőrtelenítés, IPL-kezelés. Nem elég egy alkalom és itt kifejezetten előnyös, ha a szőröd nagyon sötét és erős.

Gyűjts erre. Remélem, sikerül eltüntetni őket. :)

"Házi eszközzel/géppel" NE próbálkozz. Veszélyesek. Keress inkább egy szakembert, aki ért hozzá!

szortelenites-vegleges.hu

2013. jan. 25. 13:44
 13/14 anonim válasza:

Sziasztok lányok!

Nekem is ilyen problémám van, habár engem nem közösítettek ki sehol se. (Jó barátokat szereztem akik egyébként nem tudják, hogy mi az igazi oka, hogy időnként magam alatt vagyok és miért nem mozdulok velük ki gyakrabban napközben.)

Szerencsére általánosban még nem volt olyan súlyos a helyzet, középiskolától pedig már szemöldökcsipesszel szedtem az arcomon és gyantáztattam nyáron. Mondanom sem kell, hogy a borotvától, csipesztől, krémtől csak megvastagodtak a szőrszálak. Nem volt könnyű még a kozmetikus előtt se vetkőztem le szívesen, ráadásul csomószor szőrtüszőgyulladásom volt a gyanta meg a borotva miatt. De a gyantával legalább kibírtam másfél akár 2 hétig is szőrtelenül. Végül elmentem a mostani kozmetikusomhoz aki cukorgyantával szedte le a szőrt mindenhol. Attól végre nem pattogott ki a bőröm, ráadásul csomó kedvező tulajdonsága van mint pl. kisebb a fájdalom, nincs szőrbenövés, gyengíti a szőrszálakat, és a rövidebb szőrzetre is jó. Nekem már vékonyabb és valamennyivel kevesebb is van, vagy legalábbis kevesebbnek látszik, ráadásul nem is olyan sötétek a szálak mint régen éééés a kezemen egyértelműen kevesebb van. (Mondjuk azt gyantáztatom a legrégebb óta ;) Sőt utána tök sima volt a bőröm, még borostás se volt legalább 2 hétig. Persze utána várnod kell kb másfél hetet hogy kinőjön és újra leszedethesd, de addig hordjál hosszú nadrágot, magasabb nyakú pólót, a kezeden meg az arcodon pedig használhatsz szőkítő port.

Szóval én ezt tudnám ajánlani, a kozmetikusom szerint kevesen csinálják ezzel a módszerrel mert időigényes, de szerintem nagyon megéri. Én azokon a napokon már rövid sortot és trikót is felhúzok.Hadd látszódjon minél több bőrfelület, legalább olyankor. És persze sokat számít az is ha nyáron lebarnulsz, mert akkor sem fognak annyira látszani a szőrtüszők és a szőrszálak is világosodnak a nap miatt.

Nos sok szerencsét és remélem egyszer majd mindketten találunk magunknak egy olyan párt aki elfogad minket ilyennek és aki előtt meg merünk nyílni.

2013. aug. 13. 20:44
 14/14 dragicc válasza:

Valoszinuleg mar nem aktualis de en most talaltam erre ra..

Nekem is ezba problemam... nyak all hat...nagyjabol csak a homlokom nem szoros... en epilalom...

De felkerestem egy endokrinologust... igaz h gyogyithatatlan ez a betegseg viszont a szorosodes teljeseggel visszafordithato. Egy orvos velemenyere soha ne adjunk... ez hormon problema.. jozan paraszti esszel is belathato:) sok minden okozhatja.. cisztak a mehben...tulsuly... es ugxe a hormon haztartas.. a ferfi hormon tobb a noben... viszont ezt ki lehet korrigalni gyogyszerekkel....

6.an fekszem be a korhazba egy alapos kivizsgalasra... javaslom a jo endokrinologus felkereseset...illetve nem egyet...

Egy orvos nem.orvos ketto orvos sem orvos harom orvos mar tudhat valamit.. de 4et minimum felkeresnek... lehet idoigenyes de az egeszseg a tet.

2013. dec. 29. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!