Milyen módszerrel tudnám megszünteti a rekedtségem?
Figyelt kérdés
Mikor elkezdtem mutálni sokat voltam berekedve ez így 13-14 éves koromban kezdődött, most 17 éves vagyok és mostanra is megmaradt ez a rekedtség a hangomba ami akadályoz a beszédhangom hangszínébe. Szinte egyáltalán nem tudok hangosan beszélni, kiabálni stb. és ez sok gondot okoz az életembe sokszor nem értik meg egyből amit mondok hanem csak többszöri ismétlésere. Erre létezik valamiféle beszédtechnikai módszer amivel megtudnám ezt szüntetni vagy legalább tisztítani a hangomat?2012. márc. 1. 21:44
1/4 anonim válasza:
gégészeten voltál már? ha nem, érdemes lenne megpróbálnod! ott tutira kiderítik, mi a gond, és kezelik.
2/4 anonim válasza:
Első lépés, amit az első írt, irány a gégészet, meg kell nézni, épek-e a hangszalagok. Ha nem, tudják, mit kell csinálni vele.
Ha kiderül, hogy minden oké, akkor keresned kell egy foniátert, aki javítja a hangképzési hibákat különböző gyakorlatokkal. Majdnem olyan, mint a logopédus, de a logopédus neked nem jó, mert ő beszédhibát javít, neked pedig nem beszédhibád van.
Pécsen tudok jó foniátert ajánlani priviben, máshol sajnos nem.
egy énekes
3/4 anonim válasza:
Orvosi kivizsgalas, ahol kiderul, hogy valoban nincs ennek szervi oka, ha nem, akkor lelki okokra vezetheto vissza, tehat onkontroll!
Egy szakember segitseget kell kerned, ha egyedul ezt nem sikerul elvegezned.
4/4 anonim válasza:
Elnézést, hogy a saját panaszomat itt jelentetem meg, de hasonló a témám, viszont semmi köze a mutáláshoz. Vírusos betegség szövődménye, maradványa miatt nehezen javul a hangom. Tanítóként sokat kell beszélnem, ráadásul énekelni is kéne. A gyógyszereimet beszedtem, homeopátiás szer nem használt, cukorkákta szopogatok, de csak a pénzt ment el rá. A hangszálam fájdogál, nem óhajtok orvoshoz menni. Ha létezik tuti tipp rekedtségre, köszönettel várnám. Viszont magam is tudom, h mindenkinek más a tuti, számomra fontos, h ne kelljen újabb drága bogyókat venni. Biztosan jön egy olyan válasz, h a legjobb gyógyszer a hallgatás. Ez nem megvalósítható, mert dolgozom, amíg van hol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!