Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem értem. Savas kaják ellen...

Nem értem. Savas kaják ellen vagy mellett legyek?

Figyelt kérdés
Rengeteg oldalon olvastam azt, hogy a savas ételek - pl kenyér, tojás, vaj, csoki stb savasít. Savat idéznek elő a szervezetben. a szervezet hogy a sav ne marja ki a testet, zsírt képez, hogy az körülfogja a savat, és úgy szállítsa el, hogy ezáltal megvédje a savtól a szervezetet. Most akkor tojást sem ehetek? 17 éves vagyok, és egészségesen akarok élni.rendszeresen mozgok, de amellett olyanokat is akarok enni, amitől kicsit fogyok is.Csak lúgosat kellene ennem, vagy be kellene tartanom az egyensúlyt? és az miben merül ki? egy szelet barna kenyér megrakva egy vagon zöldséggel - ma reggelire azt ettem:)- ?
2009. jún. 7. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Valóban. Az emberi szervezetben a betegségek akkor kezdődnek, ha a szervezet elsavasodik, ezért kell elvinni a szervezetet lúgos irányba. A zöldség-gyümölcs félék, a magvak egy része lugosít, ezeket előnyben kell részesíteni. Néhány /a teljesség igénye nélkül/ olyan élelmiszer, amik a legkárosabbak: margarin, virsli /szafaládé, parizer/, tej, tojás, sajtok zöme, de nem mind!, ecet füstölt húsok, szalámik, cukor, fehér lisztek és abból készült termékek, ropik, chipsek, sütemények, kekszek, zacskós levesek, ilyen-olyan szószok. Ha beírod a keresőbe ezt a két szór: "legkárosabb élelmiszerek", kiad egy csomót. Ezekbőúl is lehet enni persze, csak egészen kis mennyiséget. A gyümölcs, zöldség éppen, hogy nagyon is segít a fogyásban. Még annyit: az egészséges táplálkozás semmivel nem kerül többe, mint az egészségtelen, sőt! Mivel ezeknek a táplálékoknak a zömét nyersen kell fgyasztani, még kevesebb időbe és pénzbe is kerül.
2009. jún. 7. 14:49
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2009. jún. 7. 16:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Azzal egészíteném ki az előttem hozzászólót, hogy a helyes arányt kell megtalálni a savas és lúgos élelmiszerek között a lúgosak javásra! Ha napi rendszerességgel megeszel 1 kg gyümölcsöt és 50 dkg zöldséget, máris sokat tettél a sab-bázis egyensúlyodért!

Mindamellett az is sokat jelent hogy áttérsz természetes táplálékokra. Itt van egy táblázat mivel helyettesítheted az egészségtelent:

[link]

2009. jún. 8. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!