Ez magas vérnyomás?
Pálya alkalmassági vizsgálaton megmérték a vérnyomásom, és a leg felső érték 163-t mutatott.
Azt mondták ez elég magas, de sokaknál előjön ilyen korban. (16/f)
Napi 3-4 szál cigit szívok, ez nagyon feldobja a vérnyomást?
Mennyek doki, vagy álljak le a cigiről?
A válaszokat előre is köszönöm!
hát ja, elég magas, még a 140 is, nemhogy 163.
és ennyi idősen cigi? szokj le, ha jót akarsz magadnak. és dokihoz is menj el. beutal a belgyógyászatra, kivizsgálnak, ekg, vérvétel stb, mert sose tudni... a magas vérnyomás sok bajt okoz. én már csak tudom :/
Értem. egészen szeptemberig sportoltam(kosárlabda, kondi) viszont suli óta "bekockultam", valószínű ennek köszönhető.
Köszönöm a választ!
A kettő együtt a leghasznosabb.
Ez csöppet sem normális. A vizsgálat okozta esetleges stressz megemelheti a vérnyomást. Ha ez egy egyszeri érték, akkor is figyelni kell rá. Ha tartós mindenképpen kezelésre van szükség. A nem kezelt magas vérnyomás korai halálhoz vezet cigi nélkül is. A kettő együtt pedig rendkívül nagy kockázat.
Az életkorodnak megfelelő normálérték: 116/67 körül van.
Mi jelentenek a számok?
A szív mintegy pumpa keringeti a vért a testedben. A vérerekben egy meghatározott nyomás áramoltatja a vért. Amikor a szíved összehúzódik, ez a nyomás megemelkedik (systole). Ezt szokták az emberek felső értékként emlegetni. A szívizmok ellazulásakor (diastole) a nyomás csökken. Civilek erre mondjuk, hogy alsó érték.
Szokás még a pulzusszámot mérni. Ez pedig azt mutatja, percenként mennyi ilyen összehúzódás és elernyedés történik. (Milyen gyorsan ver a szíved). A normálértéke felnőttnél 60-80/perc körül van.
Köszönöm a válaszokat!
Még arra lennék kíváncsi amit elfelejtettem, hogy az energia italok is feltolják a vérnyomást? Mert azt is szoktam inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!