Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Melyik a legegészségesebb...

Melyik a legegészségesebb alvási helyzet? És miért?

Figyelt kérdés
2009. jún. 2. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:

én 20éve hason alszom és igy a legjobb és azért

mert ha hanyatt vagy lenyelheted a nyelved:D

ha oldalt akkor meg összenyomod a szíved..sztem hason a legkényelmesebb :))

2009. jún. 2. 22:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Alvás hanyatt fekve

Általában az a legkényelmesebb, ha egyenes felületű ágyon hanyatt fekve alszunk miközben a térdhajlataink alatt párnák vannak. Ez a póz segít legjobban tehermentesíteni a gerincet, és lehetővé teszi, hogy a gerinc alsó része felvegye természetes alakját. Akik az oldalukra fekve szeretnek aludni, tegyenek egy kisebb párnát a térdeik közé, mert így tehermentesíthetik a csípőjüket és a gerincük alsó részét.

Embriópóz

Az anyaméhben eltöltött 9 hónap alatt megszokott testhelyzet tekinthető a gerinc szempontjából a legideálisabbnak. Ebben az ún. embriópózban a gerinc alsó görbülete teljesen kiegyenlítődik, de a háti és a nyaki gerinc természetes görbületei megtartottak, így ez az alvási helyzet szinte mindenkinek ajánlható életkortól függetlenül.

Háton fekvésnél ajánlott egy kispárna behelyezése a lábszárak alá, de arra ügyeljünk, hogy ha csak a térdünk alá rakjuk hengerszerűen a párnát, akkor a vénákban lévő vér visszafolyását akadályozzuk.

Hason alvás

A hason fekvés nem ajánlott alvási póz, mert egyrészt a nyaki gerincet terheli (ráadásul egyoldalúan, hiszen a legtöbben csak egy irányba tudják huzamosabb ideig fordítva tartani a fejüket), másrészt a deréktájon is fájdalmat okozhat, hiszen az ágyéki homorulat fokozódik. Ezek ellenére aki hason szeret aludni, és reggel így érzi magát kipihentnek, az nyugodtan megteheti, de mindenképpen tegyünk kispárnát a fej és a has alá ebben az esetben is, mert így kevésbé terheljük a gerincünket.

Alvás teljesen kinyújtózva

A szakértők egybehangzó véleménye szerint a legnagyobb terhelés akkor éri a gerincet, ha teljesen kinyújtózott állapotban fekszünk, ezért ezt a pózt feltétlenül kerüljük el a lefekvés során.

2009. jún. 2. 22:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, ha kicsit sok szöveget másoltam be..:)

Ezek szerint viszont a hason fekvés eléggé egészségtelen.

Én egyébként hanyatt fekve szoktam aludni.:)

2009. jún. 2. 22:39
 4/8 anonim ***** válasza:
A nyelvedet nem tudod lenyelni.. ez tévhit. Maximum egy brutális balesetben fordulhat ilyen elő.
2009. jún. 3. 08:06
 5/8 A kérdező kommentje:

xDxD

kösz a válaszokat...:))

2009. jún. 3. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Van egy ember nem tudom hogyhívják aki fügőbe állítótotta az ágyát és évek óta úgy alszik ő szerinte ez a legeszségégesebb
2009. jún. 3. 21:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a gerincnek a háton alvás a legjobb?
2009. jún. 6. 14:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Én csak háton tudok elaludni,ugyanis nagyon zavar a szivdobogás,és a vérkeringés,és csak hanyatt nem hallom.
2009. dec. 30. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!