Hogy dolgoztad fel hogy epilepszias vagy? Mennyire vagy tunetmentes? Megneheziti mindennapjaidat? Tudsz atlagos eletet elni?
Párom 2 éves kora óta ugyanahoz az orvoshoz jár /Budai gyerekkórház, Dr. Kassay Mária/, szeded ő is Trileptált, de a várandósságkor átállt csak Convulexre, azóta is azt szedi.
Több féle és súlyosságú epilepszia létezik, mindre más gyógyszer kell.
Itt többet olvashattok róla
www.epilepszia.hu
Bocs, Lamictal-t szedett, nem Trileptált, de valóban többféle gyógyszer létezik.
Remélem nektek is javulni fog az állapototok!
'Askim'
Ha jol tudom a Tegretol az carbamazepin hatasu. Neked voltak a kezdbeten mellekhatsai? Faradtsag, gyengeseg, szemfajas, homalyos latas pl?
persze vannak mellékhatásai(melyik gyógyszernek nem pl fejfájás csillapítónak a mellékhatása a fejfájás:D) de tréfán kívül a fáradtság az megvan és persze sok gyógyszert nem szedhetek mellé max algopyrint. De nem fáj a szemem és nem homályos a látásom.Igazából tünetmentes vagyok csak fogamzásgátlót nem tudtam mellé szedni,de azt is megoldottam. Néha erősen fáj a fejem,de ez inkább öröklött baj plusz agyvérzéssel születtem ebből lett az epilepszia és inkább ennek tudom be mint a gyógyszernek.
De inkább menj dokihoz ha eddig nem voltál(teljes kivizsgálásra)mert annyiféle epilepszia van és hozzá annyi gyógyszer, hogy csak ő tudja megmondani mi való neked a tüneteid és a leleteid alapján.
"Igazából tünetmentes vagyok csak fogamzásgátlót nem tudtam mellé szedni,de azt is megoldottam."
Párom Convulex-el tünetmentes, és mellette szedhet fogamzásgátlót.
csakhogy én nem bírom azt a gyógyszert és nem váltok át másra.Eddig tökéletesen bevált a tegretol és csak a szexuális problémám miatt ami megoldható nem fogok rajta változtatni.De azért köszönöm a tippet igazán kedves tőled:)
Az epilepsziát igazából csak gyerek korban nehéz feldolgozni, mert akkor mindenki kivet meg ugye nem ihatsz alkoholt tehát nem lehetsz részeg a bulin:D Amint lehet menj dokihoz mert minden egyes roham öli az agysejteket.hidd el a legtöbbet lehet kezelni és tünetmentesen élhetsz tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!