Nagyon elrontottam! Mit tehetnék?
17 éves lány vagyok. 9,5 hónappal ezelőtt még 96 kg voltam, most 64. Koplalással fogytam le, nem tagadom, és még mindig folytatom, nem tudok kiszállni belőle, mert tudom, hogy visszahíznék. Ráadásul csomó egészségtelen édesítőszert bevittem a szervezetembe, rengeteg kávéval együtt. A következő problémáim vannak:
- szeptember óta 2x volt menstruációm 1-1 napot
- időnként fáj a vesém, a fejem és a májam körül
- rettenetesen fáradékony vagyok, állandóan aludnék, alig tudok felkelni, menni, akár csak megmozdulni, koncentrálni
- ingerült vagyok, ideges
- hullik a hajam
- az izomzatom is fáj
- sokszor vagyok beteg
Mit tehetnék? Nem akarok visszahízni, de beteg lenni sem! Főleg, hogy még 6-7 kg-t fogynom kéne. Köszönöm előre is!
Szerintem orvosi segítségre van szükséged. TÖbb helyen megbomlott az egyensúly a szervezetedben. Keress egy olyan dokit, aki támogatva, hogy fogyni akrsz, nem akarsz visszahízni, segít.
Addig is: Az édesítőt hagyd el teljesen.
napi 1 kiskanál méz: rengeteg olyan van benne, amire szüséged van. Kávé max napi 1. Zöld tea: antioxidáns, és fogyózóknak jó (egész kis méz, ha nem bírod üresen)
Vegyél kefírt+ 1kiskanál zabkorpa. Ez a vacsora.
Menj orvoshoz!
Egy előző válaszoló vagyok. Talán még nem lépted át azt a határt, ami már visszafordíthatatlanul káros. De ne aggódj, mindenből van kiút. Ez nálad szerintem abszolút lelki eredetű. Vagy akként is indult, vagy csak nemrégen vált azzá. Nem ért téged valami lelki sokk, amikor nekiálltál fogyókúrázni?
Először a lelkedet kellene helyrehozni és csak utána tudsz a testeddel is foglalkozni. De a kettő egymást erősíti is. Ürítsd ki az agyadat és ne gondolj hízásra, vagy fogyásra. Egy célod legyen: egészséges maradni, és nem tönkretenni a szerveidet. Ez legyen most a legfontosabb. Gondolj bele, ha akarsz le tudsz fogyni, hiszen eddig is fogytál 30 kilót, tehát amiatt nem kell aggódnod, hogy nincs önuralmad fogyni. Hiszen te irányítod a tested. Pont ezért ne gondolj arra, hogy hízol. Na és?! Valószínűleg híznod kell ahhoz egy keveset ahhoz, hogy egészséges légy ismét. De ez igazán nem nagy ár azért, hogy megmaradjon a gyomrod, a veséd és a májad. És gondolj arra, hogy amint újra jól lesz a tested, majd ismét nekiállhatsz egy egészséges életmódot követve fogyni és izmosodni. Sokkal hatásosabb lesz, ha sportolással kezdesz fogyni. És akkor az az alak meg is fog maradni, hiszen tartod magad ahhoz az életmódhoz. Gondolj arra, hogy ez a fogyási módszer nem jött be, ezt te is érzed, hát akkor próbálsz egy másikat. Időd mint a tenger, nem maradsz le semmiről ha nem most leszel bomba karcsú, hanem majd csak egy év múlva. Cserébe viszont sokkal többet kapsz: egy egészséges testet egészséges lélekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!