Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi várható, ha egy 80 év...

Mi várható, ha egy 80 év körülinek az agya meszesedik?

Figyelt kérdés
Mit tegyen családja, ha messze él a hozzátartozótól? Mivel jár ez a betegség?

2012. febr. 3. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Agyérelmeszesedésre gondolsz?Nagypapámnak is az volt,az elején nem annyira vészes,de aztán olyanok történtek,hogy elment bevásárolni és nem talált vissza,vagy elfelejtette,hogy már ebédelt és dühös lett,hogy miért nincs ebéd..szóval nehéz volt bánni vele és egyedül ez nagyon veszélyes,ezért költöztünk össze nagyszüleimmel..feledékenység volt a legjellemzőbb tünete.
2012. febr. 3. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:

bizony ez nem vicc... kell egy ápoló, ráadásul olyan, aki szereti is...

egyedülhagyni..tragédia...és...lelkiismeret kérdése...

anyám azt se tudta ki vagyok, mégis gondoztam..és a karomban halt meg...a mosolya boldog volt..ő szült, nevelt, egész életében csak gondoskodott...most rajtam volt a sor... ez a minimum.

persze...ahány ház, annyi...lehetőség.

2012. febr. 3. 11:16
 3/7 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ezt a kérdést is én tettem fel, kb 1 hete, akkor még nem volt képben ez a betegség... Az az igazság, hogy az egész család Budapesten él, csak nagymamám él 100 km-rel odébb.

2012. febr. 3. 11:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Ti fellépnétek vele szemben erélyesebben, ha ő nem akar eljönni? Abszolút nincs betegségtudata...
2012. febr. 3. 11:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én igen..ha elindul valahova és nem talál haza,az veszélyes lehet,ilyen hidegben meg pláne.
2012. febr. 3. 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:

az erélyesebb fellépés csak kárt okoz...!

egy öreggel illik, és célravezető szépen, oksan beszélni...értelmesen, érthetően, de nem hangosan, ordítva vázolni, milyen előnyökkel jár, ha hozzátok, vagy a közelbe költözik...az öregek félnek mindentől, szeretik a békességet, és az állandó arcokat, lakást, postást, stb...

baromi nagy türelem kell...(ha tükörbe akarsz nézni néha..)ha a bánatba, és az ebből eredő halálba hajszolnak egy öreget..hááát... nem tudom.....boldogok, ha mesélhetnek a múltjukról, a fiatalságukról...így kellene megközelíteni...érezné, hogy fontos....

2012. febr. 3. 18:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nagyjából dűlőre jutott a család! Marad addig ott, ahol van a kis megszokott otthonában, amíg ő nem kéri, vagy ne adj Isten odáig fajulna az állapota, hogy életveszélyes dolgokat tegyen/intenzív ápolásra szorul. Ezekben az esetekben azonnal költözik valamelyik családtaghoz...
2012. febr. 4. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!