Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem kapok el soha...

Miért nem kapok el soha semmilyen betegséget egy kis náthán kívül? Ennyire erős lenne az immunrendszerem?

Figyelt kérdés
Már vagy 1 hete megbetegedett párom húga,nos ő most meggyógyult de eközben párom és az anyukája is elkapta a betegséget a kislánytól. Én sokszor vagyok náluk vagy csak párommal de semmit sem kaptam el.
2012. febr. 2. 15:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"A betegség szónak is több jelentése van. Tartós beteg vagy átmeneti beteg. Tartós betegnek azokat az embereket nevezzük leginkább ha olyan betegsége van ami sajnos nem gyógyítható. És átmeneti betegségnek azt nevezzük ha valaki lázas,köhög meg ami vele jár."

Nem. Gyógyíthatatlan betegségnek nevezzük azt, amikor a betegség nem gyógyítható, nem lehet megszüntetni, de legtöbb esetben kezelhető. Tartós betegnek azt nevezzük, akinek az immunrendszere gyengébb, s mindig elkapja - például - a fertőzéseket. Az átmeneti betegséget meg gondolom ezek alapján nem nehéz kitalálni.

2012. febr. 2. 16:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Oké, a "legtöbb esetben" eléggé relatív, nyugodtan kihagyhatod, viszont vannak kezelhető és kezelhetetlen gyógyíthatatlan betegségek.
2012. febr. 2. 16:10
 13/15 anonim ***** válasza:
Büszke vagy arra, hogy ilyen erős az immunrendszered - amiről nemigen tehetsz, mert általában genetikai örökség -, vagy irigyled a tesódat, aki folyton beteg és ezért őt babusgatják? Csak úgy kérdezem. :)
2012. febr. 2. 16:14
 14/15 A kérdező kommentje:
16:08,16:10 igazatok van én írtam rosszul,bocsi. 16:14-es válaszolónak: A tesóim sem betegek sosem,nővérem nem lakik már velünk és van még 1 bátyám aki szintén sosem beteg így nem lehetek rájuk irigy. Persze ezt nem tudhattad. Anyum viszont vesebeteg.
2012. febr. 2. 16:17
 15/15 anonim ***** válasza:

Én se kapok el mostanában semmit se, két éve úgy igazán náthás se voltam, csak ahogy én hívom "majdnem náthák". De most egy teljes éve már az se volt. És nekem se annyira jó már ez. Minden diáknak jár a "betegszabadság", nekem nem...

Amúgy ez főleg genetikai. Nemcsak az immunrendszeren múlik, más tényezőkön is, elég sokon.

Meg maga az immunrendszer milyensége is sok dolgon múlik. Először is, nagyon nagy részt genetika (legalábbis őrült sokunk megfigyelése alapján).

Én eddig azt hittem, csak genetika és szerencse. De most, mióta - pont két éve - egészségesebben élek, nem volt komolyabb fertőzésem, és az aftáim, herpeszeim gyakorisága és erőssége is csökken.

Persze volt több olyan évem is, amikor aránylag egészségesen éltem, mégis több dolgot is elkaptam.

Függ az egész dolog attól, hogy milyen kórokozók vannak a levegőben, azokat vagy hasonlóakat elkaptad-e már régen. Függ az orrnyálkahártyád, a bélflórád állapotától, talán még a gyomorsavtermelődéstől is (bár ez utóbbit nem tudom biztosan). Függ attól, stresszelsz-e mostanában, mennyit; mitöbb, ért-e trauma. Stb...

De én csak egy laikus vagyok, és itt a legtöbb válaszoló az. Elsősorban ne ránk hallgass. Kíváncsiskodáshoz javaslom az orvostudakozo.hu-t.

2012. febr. 2. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!