Valóban komoly hatása lehet annak, ha erős paprikára megiszok egy felest?
Fogadást kötöttem, hogy erős paprikát eszek (és egy darabig a számban is tartom), majd iszok rá egy felest 60%-os pálinkából.
Egy ismerősöm pedig kiakadt, hogy ez nem csak hogy megterheli a májamat és a gyomromat, hanem ráadásul erős toxikus hatása is van. Ez mennyiben igaz? Én úgy gondolom, hogy ez az egyszeri eset nem tehet olyan nagy kárt egy egészséges felnőtt szervezetében.
Egyrészt vannak chilis töményitalok.
Másrészt ott a gyomorsav, ami erős savas hatású, azért nem "lép reakcióba" a két élelmiszer, vagyis semmi extra módon.
Az alkohol önmagában megterheli a májat, ha eszel rá vagy előtte csípőset semmilyen extra terhelésnek nem teszed ki. Max csípőset fogsz hányni/sza.ni másnap reggel.
Valóban nem. Természetesen megterheli a májadat, de ezt nyilván te is tudod.
Ha ez igaz lenne, már az összes vidéki parasztbácsi kimérgezte volna magát a zsíroskenyér-erőspaprika-pálesz kombinációval.
Azért azt javaslom, egyél valamit előtte, mert gyomorégésed lehet tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!