Meggyógyulok a betegségemből mitől vannak ezzek a fájdalmak?
Szerintem a pszichiátrián CSAK gyógyszerezés – vegyszerezés - bajelfojtás folyik
- nincs feltáró - megismerő - gyógyító beszélgetés, analízis sajnos : (((( - úgyhogy NE!
Dr. Tringer László pszichiáter prof. előadásán beszélt arról, hogy a pánikbetegség: a régi hisztéria- csak ez most divatosabb kifejezés rá, de az orvosok tudják.
Önuralom, önismeret – ezek segítenek.
Két választ adnék, mert nem ismerem, a létszemléleted.
1.
„Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem”
Bachnak van egy gyönyörű kantátája: Komm, Süsser Tod – Jöjj édes halál-
Arról van szó, az életet lényege, hogyan jussak vissza a Teremtőhöz – és ennek idejét a Jóisten tudja, hívni fog. És azt tisztaszívvel várom, készülök rá. Addig is Bach ír olyan szépeket, aminek végén megköszöni Istennek, hogy leírhatta- Soli Deo Gloria. – írja a végére.
2.
Ennek semmi értelme, nincs Teremtő, az anyag magából bugyborékolta ki az emberi tudatot-lelket- ami azután olyan ügyes, hogy a Holdra is eljut, stb.
Akkor: nem mindegy, hogy mikor halok? 20 vagy 40 évesen?
hogy 20 évvel többet vagyok halott?
Egy, ami nem mindegy, hogy könnyű szívvel, boldogan éljek:
Addig is tegyük a dolgunkat, legjobb tudásunk szerint. Az élet keletkezése és elmúlása felett nincs hatalmunk, lehet befolyásolni, nyújtani, gyógyítani, szebbé tenni, rosszabbá tenni ezt a tartamot, de a végtelent, az Örökkévalót NEM érinti... Ezt el kell fogadni.
az 1. és 2. válasz konzekvenciája is az: tegyük a dolgunkat legjobb belátásunk szerint, tisztaszívvel, nem elmenekülve a nehézségek és a sorsunk elől.
Bach:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!