A C biztosan, az A-ról nem tudom.
Üdv!
Leftlegged Playerr :)
Bocs, csak közben elhalt a net, és emlékezetből gépeltem.
Szóval a B-ről nem tudom biztosan, de feltételezem, hogy igen, védőoltás is van rá.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Nem a vírust magát, hanem az ellene termelődött antitesteket, ritkábban közvetlen az antigéneket szoktuk kimutatni.
Egyébként a válasz igen, mindkét fertőzés bizonyítható labormódszerekkel.
Jól írják, mindkettő kimutatható, DE van egy ún. "ablak periódus", amíg még nem termelődnek antitestek (a labor ezeket szokta kimutatni), és ekkor hamisan negatívat mutathat a labor.
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy pl. kedden összefekszenek egy potenciális fertőzöttel, és szerdán már rohannak a vérvételre. Tanácsos minimum 2-3 hetet (de lehet, hogy még többet, most lusta vagyok utánanézni) várni, mielőtt teszteltetsz.
És tudom, hogy triviális, de a vérből csak akkor lehet kimutatni, ha MEGRENDELIK azt a vizsgálatot. (Sok olyan elmerozzant van, aki azt hiszi, hogy egy rutin vérvételen néznek mindenféle vírusszerológiát, hormonszintet és hasonlókat...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!