Mit kellene csinálnom? (Kb 3-4 naponta szoktam székletet üríteni. )
Most a nagy dologról van szó, nem pedig a pisiről. (Bocsi, de nem tudom normálisan megfogalmazni.) Szóval nagyon keveset járok wc-re. Milyen házi hashajtó praktika van erre? (Esetleg sok tejivás, ilyesmi.) Igazából sok csokit eszek, ez lehet hogy szorulást okoz? Kb 1-2 sport szelet nagyságú csokit naponta. Rendesen étkezem, szóval ezzel sem lehet gond.
Mitől lehet ez?
Milyen házi praktikákat ajánlatok erre?
Vagy egyáltalán lehet ez ellen tenni?
14/lány
- Egyél több rostosat: gyülölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű pékárut...
- Nagyon fontos hogy igyál megfelelő mennyiségű vizet: napi 2-2,5 liter
- minden nap mozogj legalább egy fél órát!
- szerintem a csokiadagot csökkensd napi 1 kocka étcsokira
ha ezt betartod minden nap lesz székleted:), ha mégsem lenne, akkor tuti valmi nagyobb gond van
A kérdésben NAPONTA 3-4 székletürítés szerepel, ami még véletlenül sem kevés!
Ha ez valójában heti 3-4 alkalmat takar az is belefér a normális kategóriába. Rostgazdag étkezés, elegendő folyadékfogyasztás, mozgás.
Kedves második! Olvass figyelmesebben! 3-4 naponta, és nem naponta 3-4. Mást jelent!
Kedves kérdező! Próbáld meg elhagyni a csokoládét az étrendedből egy pár hétre. Ha beballagsz egy gyógyszertárba, vagy leginkább egy bioboltba, ott vannak emésztést serkentő hatású teák. Ezekből naponta 1, szükség esetén 2 csészével igyál meg lehetőleg reggel, melegen. Ha továbbra sem javul a helyzet, érdemes lenne egy táplálkozási szakértővel, végső esetben orvossal konzultálni a problémádról.
Köszönöm a normális, hasznos válaszokat!!!
Második válaszoló: Már adtak választ :D
Amúgy a mozgás az most megvan (mert a tesi felvételire készülök). A csokit nehéz lesz elhagynom, de muszáj lesz )(teljesen csoki őrült vagyok :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!