Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Koleszterines kérdés?

Koleszterines kérdés?

Figyelt kérdés

Le tudom tornázni a 7.3-as (elég magas)koleszterinemet gyógyszer nélkül?

Pontosabban kipróbálnám a mostanában reklámozott, Actival Szterint, [link] illetve mellé még alkalmaznék halolaj kapszulát. Ez segíthet még, vagy már csak a gyógyszer? Köszi.

2012. jan. 14. 18:59
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

A koleszterincsökkentő gyógyszerek nem csak hatástalanok de még veszélyesek is. NE SZEDD!! Még ha az orvos irta fel akkor se. Egyáltalán semmilyen szterint ne szedj. Persze ez csak egy jótanács de ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.

Egyszerű szénhidrátszegény étrend megoldja a problémádat.

Sok zöldség, gyümölcs, húsok hal tojás (SÁRGÁJA IS és mehet szalonnával).

Én személy szerint napi 8-10 gramm halolajat szedek.

2012. jan. 14. 19:54
 2/8 A kérdező kommentje:

ma 19:54

Elfogadom a tanácsod, már csak azért is, mert ezt a véleményt mástól is hallottam. De ha még annyit elárulnál, hogy miért van ilyen határozott véleményed? Mi az amit tudsz, ellenben azokkal akik a gyógyszer mellett vannak?

Nekem egy kardiológus orvos írta fel a

koleszterincsökkentőt, a háziorvosom pedig azt mondta szerinte ne szedjem fölösleges. Tavaly márciusban még 5.8 volt, októberben 7.3, ma meg a gyorsteszt szerint 7.4 volt.

Azt is hallottam, hogy a c vitamin is hatásos lehet. Te erről mit tudsz? Azt hittem a tojás tiltólistán van!? Azt írod ehetem nyugodtan. Igaz eddig is minimális mennyiségben ettem.

Nagyon köszi a véleményt, ezzel is sokat segítettél. Ha tudsz még infót, szívesen fogadom.

2012. jan. 14. 20:06
 3/8 anonim ***** válasza:

A gyógyszeripar egyik legnagyobb bevételi forrását a koleszterincsökkentők képezik. Megasztán fejlesztgetik ezeket a gyógyszereket meg van ezer féle és mégis egyre több a beteg.

Egyébként a sztatinok blokkolják a Q10 szintézist (kell a sejtnek az energiatermeléshez /főleg szívizomsejt/) ami végsősoron izomsejtszétesést veseleállást majd halált okoz.

Az agyműködést is megzavarják mivel az agyban rengeteg koleszterin van normálisan. (memória károsodás, agresszió, ingerlékenység).

Szerintem nem érdemes szedni. Persze én nem akarlak semmire rábeszélni vagy lebeszélni.

Azt is hallottam, hogy a c vitamin is hatásos lehet. Te erről mit tudsz?

Annyit, hogy C-vitaminból egy felnőtt napi minimum adagja 2 gramm. Gondolom a hiányállapot megszűnése lehet jótékony hatással mint az omega3 és D vitamin estében.

Azt hittem a tojás tiltólistán van!?

Igen, mert sok benne a koleszterin de a táplálkozással bevitt koleszterin nem befolyásolja a koleszterinszintet.

Actival helyett inkább Q10et szedj. De ne a boltba vedd meg mert ott drága és alig van benne hatóanyag. Aukciós oldalakon sokkal jobbakat lehet kapni olcsóbban.

És zsírban süss ne olajban.

Amúgy meg nem a koleszterinszint az érdekes hanem a C-reaktív protein szintje.

2012. jan. 14. 22:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Az 54%-os válaszoló közveszélyes sarlatán. A 7,3-as koleszterin már eléggé magas és mindenképp kell gyógyszeres kezelés. A 6,5mmol/l kétszeres, a 7,8mmol/l már háromszoros infarktuskockázatot okoz a normálértékhez képest.

És akármilyen áltudományos humbuggal is jön a korábbi válaszoló, a koleszterincsökkentők (főleg statinok) infarktusmegelőző (és más kardiovasculáris betegség megelőző) hatása több, FÜGGETLEN tanulmány által is bizonyított. Ha nem akarsz az 50-60as éveidben infarktust vagy stroke-ot kapni, akkor mindenképp csökkenteni kellene (és ha magas vérnyomásod is van, azt is minél hamarabb rendezni, valamint az esetleges elhízást is).

A halolaj kapszula is jó az infarktus gyakoriságának csökkentésében, de ekkora koleszterinszint mellett önállóan nem sokat ér. A szterinek is hasznosak, de ezek is csak étrend kiegészítők, vagyis csak kis változást képesek csinálni, de neked már relatíve komoly gyógyszeres beavatkozás kell.

És mindenképp a kardiológusnak higgy, semmiképp sem az itteni válaszolóknak, akik nagy része még azt sem tudja, hogy mik azok a lipoproteinek, de szakorvosi kérdésekben már kompetensnek érzik magukat...

2012. jan. 14. 22:27
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, a Te válaszod is nagyon köszönöm. Na ez a totális elbizonytalanodás részemről!! Pro és kontra!

Persze a hozzád hasonló vélemények sem ismeretlenek számomra.

Valószínű teszek egy próbát gyógyszerek nélkül, aztán ha nem válik be, majd komolyabban elgondolkodok a folytatáson. Mindkettőtöknek köszi a választ, most már végképp megzavartatok!:))

2012. jan. 15. 04:38
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Fél óra se telt el és egyből megjelent a gyógyszeripari érdekképviselet :)

Csinálj egy 12 hetes lowcarb diétát és mérd meg újra. Ez bőven elég lesz ahhoz, hogy el tudd dönteni mi a helyes.

[link]

[link]

Itt rengeteg szakirodalmat találsz a témával kapcsolatban.

2012. jan. 15. 11:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Hű, nagyon "hitelesnek" tűnik a forrás. Alapszabály: sose informálódj olyan helyről, ami valamit el akar neked adni, mert az csak marketing-duma!

Amúgy nem tudom, hogy feltűnt-e, de én nem akarok eladni semmit sem. És a tévhittel ellentétben a gyógyszergyárak sem fizetnek az orvosnak, mivel már minden hatóanyagból kötelező a legolcsóbbat felírni...

És én sem kapok semmit sem a gyógyszergyáraktól, viszont leszigorlatoztam már többek között biokémiából, farmakológiából és kardiológiából is levizsgáztam, emiatt égnek áll a hajam, amikor olyan VESZÉLYES BAROMSÁGOKAT látok, mint a legelső hozzászólás!

És én veled ellentétben egy terméket sem reklámozok itt!

2012. jan. 15. 11:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Levizsgáztál? Szóval még csak nem is vagy orvos? Mind1 is. Nem mintha számítana.

És pontosan mit is reklámozok én itt? Kérlek világosíts fel ezzel kapcsolatban!

A szakirodalmi hivatkozások amiket belinkeltem szabadon megtekinthetők online orvosi adatbázisban. pl pubmed-en.

Az evolúcióra meg csak úgy fittyet hányni elég megfontolatlan dolog. És úgy tudom a lowcarb diéta is ingenesen végezhető akár otthon is.

Bekapcsoltad mostanában a tv-t? Nem tudom feltünt-e de a reklámok fele gyógyszer. A gyógyszeripar azokat a szervezeteket pénzeli melyek előírják az orvosnak hogy mit irjon fel a leletek alapján. Az orvos csak követi a protokollt.

A veszélyes baromságokról meg annyit, hogy lassan 3 éve minden nap 10000 NE D vitamint szedek, igy az orvostársadalom szemében már halottnak számítok. De ez maradjon köztünk.

2012. jan. 15. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!