Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » STROKE! Mit hallottatok róla,...

STROKE! Mit hallottatok róla, mit éreztetek mikor átéltétek?

Figyelt kérdés

32 évesen átéltem, kíváncsi vagyok a többiek élményére.

Milyen tüneteket, produkált, maradandó lett-e a károsodás,azóta rosszabbodott-e, vagy esetleg javult?

2012. jan. 14. 18:28
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Kedves vállaszoló.

A koleszterines részt is olvastad, vagy csak a cigarettás dolgot?

Nem véletlen tettem bele a dohányzást.

Bele szerkeztettem a koleszterin, milyen arányban termelődik, mit okoz és hogyan.

Simán átsiklottál felette.

Megmaradt a dohányzás és az, hogy Eu-s fertőzött kaját eszünk.

2012. febr. 14. 21:25
 22/23 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező!

Sajnos 3 éve én is átestem ezen a betegségen. Soha nem dohányoztam, 1 évben kb. 2 szer ittam(kortyoltam) alkoholt, koleszterinszintem, vérnyomásom mindig rendben volt.

Hajnaltájt lehetett mikor arra ébredtem,mintha valaki jó erősen fejbevágott volna.Azt hittem a férjem csapott álmában a fejemre, de megfordúltam és láttam,hogy nekem háttal fekszik.Ez volt az utolsó amire emlékszem.Reggel mennem kellett volna dolgozni, gyermekeimnek meg bölcsibe és iskolába. Majdnem dél volt mikor felébredtem, tehát otthon maradtunk.Párnámon vércseppek voltak mikor észheztértem.Utólag gondolom elájúlhattam. Iszonyatosan fájt a fejem, az a napom valahogy ki is esett.Lányom aki 10 éves volt akkor mondta,hogy egyfolytában aludtam. Érdekes, hogy nem gondoltam arra,hogy nagy baj lehet. Apukám strokot kapott 2 szer,a harmadik el is vitte,de ő már az első után lebénult, valahogy nem is gondoltam arra,hogy én is ezt kaphattam.Kb. 1 hónap után panaszkodtam egyik ismerősömnek,hogy mit éltem át.Erre ő mondta,hogy azonnal menyjek el a körzetihez.Bejelentkeztem a körzetihez.A körzeti gúnyos mosollyal az arcán megjegyezte,ha valóban ez történt volna mi most nem beszélgetnénk itt. Hát...szépen hazakullogtam és a tüneteim alapján rákerestem a neten a problémámra. Szörnyűlködve olvastam erről a betegségről.

Felhívtam a tesómat és elmeséltem neki mindent,kb 10 perc múlva vissza is hívott,hogy talált egy professzort aki 2 nap múlva tud fogadni.El is mentünk hozzá, ledöbbent a körzeti orvosom véleményén.Azonnal hívott egy nővért vért vettek és elküldött MR-re.1 óra múlva az eredményemmel mentem vissza hozzá.Nézegette-nézegette és monda ,hogy elpattant egy ér a fejemben és nézzem meg az a vér a koponyámban ami világít. Hozzátette,hogy iszonyatos nagy szerncsém volt, "lábon kihordtam"és nincs semmi bajom,ráadásúl már felszívódoban van a vér. Nem bénúltam le,tudtam beszélni.Már csak találgatni tudott szegény orvos,hogy mi okozhatta a problémát.Vagy érfejlődési rendellenességgel születtem,vagy vérrög keletkezett és ahogy elakadt kiszakadhatott az érfal.

Ezek után, hogy ezt megtudtam, rámtört a halálfélelem. :( Nem mertem éjszaka elaludni( pedig tudom,hogy nappal is bármikor megtörténhet) Borzalmas így élni!!! De muszáj, hisz van két gyermekem! Ez a betegség kihozta a depressziót,amihez halálfélelem társúl,sokszor szédülök és zsibbadásaim is vannak. Bocsánat,azt írtam a közepén,hogy nem maradt semmi sem vissza ebből az egészből,de maradt sajnos...!Sokszor ha valaki kérdez valamit, nem tudok hírtelen válaszolni,keresgélem a szavakat és a memóriám sem a régi.De a proff szerint ez a depitől lehet. Hát ennyi a kis történetem! Kedves kérdező,látom már régen nem írtál ide, csak érdeklődnék,hogy vagy azóta. Jobbulást kívánok mindenkinek!

2013. ápr. 2. 20:51
 23/23 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, hogy vagy, mi van Veled?
2014. okt. 19. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!