Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy éjszaka alatt több alváspa...

Egy éjszaka alatt több alvásparalízis. Már nagyon félek. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy jó ideje "szenvedek" már ebben. Évekkel ezelőtt is előfordult egyszer-kétszer, de fél éve folyamatossá vált.

Már ott tartok, hogy egyre rosszabb lesz, mert nem bírom magam kipihenni.

A szokásos tünetek vannak: nem bírok mozogni, nem tudok szólni a mellettem fekvő páromnak, érzem, hogy nem vagyok egyedül, s félek.

Amit sosem észleltem: nekem nem ült senki a mellkasomra, nem hallottam hangokat.

Általában sikerül magam visszahoznom, mindig mondogatom magamban, hogy fel akarok ébredni rendesen, s sikerül.

Tegnap viszont nem bírtam elérni. Szokás szerint elszenderedtem Tv nézés közben. Felébredek, mindent látok, látom megy a TV, alszik a párom stb. Erre hirtelen olyan érzés volt, mintha valami beszippantott volna, mintha el akart volna vinni. Azt hittem ott halok meg ijedtemben. Utána össze-vissza éreztem magam a szobában. Éreztem, hogy a párom felett lebegek, s kérem, hogy segítsen, de ő azt mondta nem tud. (Persze ő nem emlékszik semmire, csak én éltem át).

Később magamhoz tértem, nem emlékszem hogyan, de utána ismét megtörtént. A 2. már "könnyebb" volt, s sikerült hamarabb felébrednem teljesen.

Az egész 1 órás volt.

Szerintetek mit tehetnék? Mi lesz ennek a következménye?

Nagyon nehéz ezeket átélni, főleg, hogy egyre többször jön elő, s már nem tudom mire számítsak.

2012. jan. 11. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Kérj alváslaboratóriumi vizsgálatot!
2012. jan. 11. 14:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Orvos mit mond? Feltétlenül menj el!
2012. jan. 11. 14:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem voltam még orvosnál, mert nem akarok antidepresszánsokat szedni.
2012. jan. 11. 14:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod még azt, hogy megpróbálsz többet mozogni napközben, vagy alvás előtt lenyugodni. Ha ez nem megy, akkor sajnos marad az orvos és az alváslaboratórium.
2012. jan. 11. 21:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, ment a zöld kéz!
2012. jan. 12. 13:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ugyanilyen, először jön a nem vagyok egyedül érzés, aztán utána valami zsigeri félelem, utána meg volt már, hogy elkezdett dobálni a szobában, átrántott a falon, stb... Én idővel megtanultam szembeszállni vele, ha eléggé koncentrálok, akkor nem tud megmozdítani már. Néha ritkán még előfordul ez a jellegű dolog, de legutóbb már félig tudatosan érzékeltem, hogy gond van, elkezdtem imádkozni, és kikerültem belőle. Ami egy fokkal gyakoribb, hogy kutyát, pókot meg darazsat haluzok be, azokat kevésbé szeretem. A szellemekkel még simán megküzdök, ezeknél viszont szinte mindig belerúgok a falba izomból, hogy rohadnának meg. :D
2015. szept. 21. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!