Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezek a tünetek összefügghetnek?

Ezek a tünetek összefügghetnek?

Figyelt kérdés
Alacsony vérnyomás, pulzus, fejfájás, szédülés és vesefájdalom. A szédülésig még meg is van, de a vese? Egyik ismerősöm azt mondta (orvos az apja), hogy ezek akár dehidratáció miatt alakulhattak is. Tényleg van ilyen? Érdemes vele háziorvoshoz fordulni? Köszönöm előre is!
2012. jan. 6. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:

vérnyomás, fejfájás biztos hogy összefügg (Az alacsony pulzusszám pl fizikai edzettségtől is lehet, de ha nem vagy 60 alatt az még amúgy oké..)

Nem tudom, miért gondolsz rögtön dehidratációra, de ha a veséd fáj (sok dolog okozhatja) akkor mindenképp irány a doki!!

Jobbulást :)

2012. jan. 6. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, és még egy! Lehet, hogy csak úgy érzed, hogy a veséd fáj, közben pedig valami más fájdalom sugárzik ki oda
2012. jan. 6. 11:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem én gondoltam dehidratációra, sőt, meg sem fordult a fejemben. Azt hittem, ez csak ilyen átmeneti valami, majd elmúlik. Egy barátnőm vetette fel a gondolatot. Egyébként már 1 hónapja alacsony a vérnyomásom ( 75ös vérnyomás kb. 55ös pulzussal), a vesém 1,5 hónapja fáj nagyjából. Nem is vagyok szomjas, napi 2 pohár vizet, ha megiszom. Egyébként 168 cm és 68 kg vagyok, 17 éves lány.
2012. jan. 6. 11:26
 4/7 A kérdező kommentje:
De félek, hogy az orvosnál magasabb, normális lesz a vérnyomásom. Mindig izgulok, mikor valami egészségügyis méri, és nem családtag. Lehet, el sem fogja hinni, azt fogja gondolni, hogy kitaláltam, hogy lógjak az iskolából vagy ilyesmi. Félek.
2012. jan. 6. 11:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Ajajj.. Az már tényleg nagyon alacsony!!! Figyelj, mindenképp menj el a dokihoz, és mondd meg neki ezeket, amiket ide leírtál! Azt is , hogy ha orvos méri, akkor izgulsz meg ilyenek, azt ő is tudja, hgoy sokaknál magasabb lesz a vérnyomás a rendelőben (fehérköpeny-szindróma).

De ha ennyire alacsony, akkor szerintem annyira felugrani a rendelőben sem fog. (jó lenne, ha napi háromszor mérnéd, és fel is írnád az értékeket!) Próbálj meg délután menni, bár nem hiszem, hogy lógással gyanúsítana! De mindenképp menj el, el nem vicc!

2012. jan. 6. 11:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hétfőn elmegyek.
2012. jan. 6. 13:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Szép... az orvosnál 140 volt. Ez mii? :D Nem is vett komolyan szerintem.
2012. jan. 9. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!