Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit jelent az ha valakinek...

Mit jelent az ha valakinek "szétdurran a vénája"?

Figyelt kérdés

Ma akartam vért adni, de olvastam hogy vannak esetek amikor nem találják a vénát, és többször kell szúrni, vagy pedig "szétdurran". Ez mi a fene? Nem találtam erről semmit a neten,elég ijesztően hangzik - el is ijesztett a véradástól:)

Magyarázatot kérek:)

2009. máj. 20. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Átszúrják a vénát, és szétfolyik a karodban a vér. Nem vészes, csak kék foltot hagy, és fáj kb egy hétig. Nekem legalábbis addig fájt.
2009. máj. 20. 21:30
 2/5 anonim ***** válasza:
hát..nem tudok pontos választ, de a legjobb barátnőm egyszer beütötte a kézfejét, és nem csak sima véraláfutás lett, hanem egy nagyon nagy kék és puha pukli..az anyukája, aki ápolónő, erre mondta azt, hogy szétdurrant az ér.
2009. máj. 20. 21:30
 3/5 A kérdező kommentje:

uh...

köszi:)

2009. máj. 21. 07:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok. Ez ne tántorítson el a véradástól, egyszer próbáld ki, ha már rászántad magad. Én már több, mint 10* adtam, de soha nem volt gond a vénámmal.
2009. máj. 21. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

Én pici gyerek korom óta iszonyodtam a vérvételtől. Nem mentem el, és erre anyu rájött, és ő ráncigált el állandóan, mikor nagyobb lettem. Előtte való este már nem birtam aludni, pánikba voltam. Az utat végig bőgtem- 23 éves létemre is-mire beértem a rendelőbe, elájultam rendszerint, annyira nem birtam még a gondolatát sem ennek az egésznek!

Állandóan rosszul voltam utána, és az volt, hogy ájultan kellett befejezni a vérvételt a nővérkének.....

És akkor döntöttem el, hogy véradó leszek... Elmentem a véradásra, nagyon féltem, de nem voltak azok a tünetek, mint a vérvételkor, pedig nem 20 másodpercig tart ám a dolog!!!

Aztán megtörtént a véradás, és annyira büszke voltamn magamra, hogy legyőztem a szorongásomat, hogy azóta semmi bajom vérvételkor, és rendszeres véradó lettem:))))

2009. júl. 20. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!