Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A pajzsmirigyet hogy nézik...

A pajzsmirigyet hogy nézik meg? Hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam, hogy pajzsmirigy gondjaik vannak az embereknek. ÉN elég kövér vagyok 102 kg, de már évek óta, szóval nem egyik napról a másikra híztam meg. De mondták, hogy nézessem meg.

Fájdalmas? Vérvétel nem mutatja ki? Hogyan nézik meg?

A jelek nem egyértelműek, fogalmam sincs van-e egyáltalán gond vele, csak megnézetném ha nem fájdalmas.

2009. máj. 20. 01:49
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem, dehogy fájdalmas,csak megtapogatják, hogy nincs-e megnagyobbodva, meg nyelni is kell közben. Nézik a hormonokat is vérből, abból is látszik, ha túl/alulműködik. Szóval vérvétel+tapintás.
2009. máj. 20. 06:56
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Vervetel+tapintas+ultrahang. Egyik sem faj, nyugodtan menj el.
2009. máj. 20. 07:18
 3/7 anonim ***** válasza:
71%

Én a fentieken túl izotóp vizsgálaton is voltam. Az sem fájdalmas, csak a kontrasztanyag beadása kellemetlen. Illetve az, hogy utána az ember "sugárzik", s én pl egy napig nem foghattam ölbe a kisbabám.

De elsőkörben vérvételre küldenek (TS-t nézik), s ha az nem megfelelő csinálnak speciális vérvizsgálatot (ennek eredményére kb 2 hetet kell várni), s ez határozza meg a további vizsgálatokat.

2009. máj. 20. 09:15
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

Előző vagyok:

ide biztos endokrinológusok járnak, s nem használtam pontos latin terminusokat, ezért pontoztak így le, ugye?!

2009. máj. 20. 13:49
 5/7 anonim ***** válasza:
95%
07:18-as vagyok. Miert pontoztatok le? Nem ertem!
2009. máj. 20. 15:18
 6/7 anonim ***** válasza:
93%
Első vagyok. Szintén gratulálok a lepontozónak... Amúgy meg mindketten nagyon jókat írtatok! Én is azt írtam le, ahogy nekem csinálták. Ezek szerint ahogy nekem és nektek csinálták, az NEM VOLT HASZNOS! :-))))))
2009. máj. 20. 15:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Ne is említsétek a lepontozókat... Tegnap reggel végre felment egy %ot a válaszadási izém vagy mi az. Délután már megint vissza ment. Pedig ugyanannyi már egy fél éve, amikor órákat töltök itt és sok 100%os válaszom van.

Szerintem estére lemegy még egy %ot és még kevesebb lesz mint eddig volt. :)

Én minden választ felpontoztam, hiszen fogalmam sincs az egészről nekem mind hasznos volt. Köszönöm szépen.

Annak is külön köszönöm, aki privátot írt.

Szerintetek az orvos nem fog hülyének nézni, ha én odaállítok hogy nekem ezt meg ezt nézze meg mert én tudni akarom minden rendben van-e ? Évek óta nem voltam orvosnál és vannak gondjaim is, szerintem indokolt lenne ráadásul neki igazán mindegy lehetne szerintem...

2009. máj. 20. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!