A pajzsmirigyet hogy nézik meg? Hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat?
Sokat olvastam, hogy pajzsmirigy gondjaik vannak az embereknek. ÉN elég kövér vagyok 102 kg, de már évek óta, szóval nem egyik napról a másikra híztam meg. De mondták, hogy nézessem meg.
Fájdalmas? Vérvétel nem mutatja ki? Hogyan nézik meg?
A jelek nem egyértelműek, fogalmam sincs van-e egyáltalán gond vele, csak megnézetném ha nem fájdalmas.
Én a fentieken túl izotóp vizsgálaton is voltam. Az sem fájdalmas, csak a kontrasztanyag beadása kellemetlen. Illetve az, hogy utána az ember "sugárzik", s én pl egy napig nem foghattam ölbe a kisbabám.
De elsőkörben vérvételre küldenek (TS-t nézik), s ha az nem megfelelő csinálnak speciális vérvizsgálatot (ennek eredményére kb 2 hetet kell várni), s ez határozza meg a további vizsgálatokat.
Előző vagyok:
ide biztos endokrinológusok járnak, s nem használtam pontos latin terminusokat, ezért pontoztak így le, ugye?!
Ne is említsétek a lepontozókat... Tegnap reggel végre felment egy %ot a válaszadási izém vagy mi az. Délután már megint vissza ment. Pedig ugyanannyi már egy fél éve, amikor órákat töltök itt és sok 100%os válaszom van.
Szerintem estére lemegy még egy %ot és még kevesebb lesz mint eddig volt. :)
Én minden választ felpontoztam, hiszen fogalmam sincs az egészről nekem mind hasznos volt. Köszönöm szépen.
Annak is külön köszönöm, aki privátot írt.
Szerintetek az orvos nem fog hülyének nézni, ha én odaállítok hogy nekem ezt meg ezt nézze meg mert én tudni akarom minden rendben van-e ? Évek óta nem voltam orvosnál és vannak gondjaim is, szerintem indokolt lenne ráadásul neki igazán mindegy lehetne szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!