Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért kell wczés után kezet...

Miért kell wczés után kezet mosni?

Figyelt kérdés

még mielőtt bárkiben felmerülne, mindig szoktam kezet mosni csak érdekel a kérdés hogy mi értelme.az én logikám:

elvileg ugye azért kell hogy a "bacikat" ne terjesszük(?) vagy valami ilyesmi nemtudom jól megfogalmazni de ha belegondolunk akkor mielőtt kezetmosunk előbb felhúzzuk az alsót, a nadrágot és esetleg még inget/pólót stb más ruhákat is ugyanúgy megfogunk amit a későbbiek folyamán akarva akaratlanul ismét meg fogunk fogni tehát elvileg azokon már ott a baci és hiába mostunk kezet ugyanúgy továbbvisszük. remélem érthető voltam. ha nem akkor megpróbálhatom még1x leírni...

2011. dec. 20. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a csapot is meg kell nyitnunk valahogy...:)
2011. dec. 20. 12:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Senki sem kívánja, hogy steril legyél. Csak az a részed lehetőleg ne legyen sz.aros, ami a közös dolgokhoz hozzáér. Ami nem ér semmihez ( az alsógatyád, az inged az senkit sem érdekel.
2011. dec. 20. 12:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Semmit sem kell, csak lehet. Ha te jól érzed magad úgy is, h nem mosol kezet utána (még ha leírtaid szerint is szoktál mosni és nem mondom, h nem hiszem el), akkor ne moss. Nekem nem lenne hozzá gusztusom.
2011. dec. 20. 12:35
 4/7 bánomisén ***** válasza:

Rossz hírem van, WC-zés előtt és után is kezet kell mosni:

[link]

2011. dec. 20. 12:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy WC használat után még megfogod a nadrágod, a kilincset, stb. De jobb esetben nem a nadrágoddal vagy az alsógatyáddal eszed a kajádat, vakarod a testrészeid, dörzsölöd a szemed, benyálazod az ujjad, hogy tudj lapozni, stb.
2011. dec. 20. 16:27
 6/7 A kérdező kommentje:
szoktam mosni mivel erre tanítottak... másrészt nem aztmondtam hogy azokkal csnálod hanem hogy később akaratlanul is de hozzá fogsz nyúlni újra pl megigazítod a felsőd vagy gatyád vagy csak megvakarod magad...akármi és akkor megint össze izéled...én erre gondoltam
2011. dec. 20. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen olvastam, de te nem érted.

Akkor:

Mikrobiológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy bár megfogdosod a dolgaidat akkor is kevesebb baktérium van rajtad.

De amiatt amit te mondasz miatt is illene kezetmosni étkezések előtt, tömgeközlekedés használataután és kórházak után.

2011. dec. 20. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!