Tegnap 32 centire dagadt be a bokám, a lábfejem, olyan vizes és ödémás lett hogy rosszul lettem! Mit tegyek?
Már pénteken is olyan furcsa volt a lábfejem de nem tudtam megmondani miért! Na tegnap este annyira ödémás lett a lábfejem és a bokám is, a bokám 32 centis lett!! (megmértem, hogy jól látom e vagy csak az agyam kezd el sorvadni :S) fényes volt a bőr a lábamon és feszült, a lábujjaim is olyanok voltak, a bokám egybeolvadt a vádlimmal! Borzasztóan nézett ki, soha nem volt még ilyen! Ma reggelre lement a bokám 29 centire de még mindig bevan durranva az egész, bár már nem annyira! Segítsetek mit csináljak hogy holnapra eltünjön teljesen? Nem tudok elmenni így holnap suliba, hogy vegyem fel a papucsom?? nyáron meg nem bírok cipőt felvenni! Mit tehetnék a mai nap hogy holnapra lemenjen? Segítsetek :(
22L
Menj el, vagy hivd ki az ügyeletet.
Mitől dagadt be?
Ha traumától, akkor mindenképp röntgenezni kell.
Ha nem történt semmi és csak az egyik lábad dagadt, akkor baj van, mert a nyirokerndszered valami miatt nem működik. Ez elég nagy zűrök jele lehet, tehát ekkor is orvos!
Nyirokkeringési zűrök- ismerős, nekem túlsúly nélkül is van.:( 24 éves voltam, amikor elkezdődött, és egyáltalán nem mindig dagad fel, csak amikor puhányabb vagyok.
HIDEG VIZES borogatás, még jobb, térdig érő hideg vizes kádban gyalogolsz, helyben jársz, mozogsz (vagy a strandon) 15-20 percet.
ORVOS!
Kapilláris regulátort adni fog kivizsgálás után, addig is egy üygeletes patikából vegyél LIoton gélt- nekem egyedül ez használ.
És ne haragudj, tényleg ne, de LE KELL FOGYNI és mozogni kell! A legjobb az úszás, de a kocogás is klassz, akármilyen lassú tempóban csinálod is. Lényeg, hogy mozogj és POLCOLD fel a lábad!
Ez nem egy elhanyagolható betegség.
Tudom hogy le kell fogynom de ez annyira nehéz, soha nem értettem meg az alkoholistákat miért nem tudják letenni a poharat, már megértem őket, mert ez a zabálás is egy betegség!!! :(
1 órát feküdtem, felpolcoltam a lábam, 10 percenként cseréltem rajta a vizes ruhát, gyönyörűen lelohadt!! Ennek 3 órája, de a fele vissza is jött. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!