Ha nincsenek tüneteim reflux betegséggel, attól még lehet hogy valamilyen problémát okoz a gyomromban?
Figyelt kérdés
Több éve állapítottak meg nálam epés refluxot, és gyógyszert szedtem rá, de tavasz óta nem szedem (orvos azt mondta megpróbálhatom abbahagyni bár nem tükrözött meg csak több éve már) és nincs semmilyen panaszom (nem érzek égető érzést, nem fáj a gyomrom ha nehezebbet eszek se, nem puffadok, nincs rossz közérzet, nem is jön fel sav bár régebben se jött...). Viszont lehet ettől függetlenül hogy a gyomromban mégis van sav és az valamilyen problémát okoz, vagy ha nincs panaszom akkor probléma sincs?2011. dec. 9. 18:34
1/5 anonim válasza:
Most divatbetegség a reflux. Vizsgáltasd ki magad mégegyszer!
2/5 A kérdező kommentje:
divatbetegség ezt nem értem.. volt 3-4 vizsgálatom annak idején. Majd szeretném kivizsgáltatni magam jövőre, de a feltett kérdésre is szeretném a választ megtudni
2011. dec. 9. 18:51
3/5 anonim válasza:
Divat? Jó, hagyd, örüljön, hogy neki nincs ilyen baja, de majd lesz, mert aki így áll hozzá, előbb utóbb visszakapja. Szóval sav mindig van a gyomrodban, mert az emészt (többek közt). Amennyiben nincs panaszod, nem fáj, ég, stb, akkor bízz benne, hogy nincs baj. Próbáld ki, hogy abbahagyod a gyógyszert, max ha újra érzel fájdalmat, akkor újra elkezded a gyógyszert.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem szedem fél éve és nincs gyakorlatilag panaszom, csak 1-2 esetben volt hogy túl sok olyat ettem amit nem szabad, az okozott problémát. Egy kicsit ez is aggasztott de nekem nem a túlzott gyomorsavtól volt bajom hanem az epesavtól aminek nem is szabadna lenni a gyomorban és ezért gondoltam hogy talán bár nem érzek semmit mégis egy kevés van ami irritálja a gyomorfalat aztán gyomorfekélyt kapok vagy hasonló. De arra emlékszem hogy több éve mikor kezdődött mielőtt gyógyszert szedtem volna rossz volt a közérzetem sokszor, ha olyat ettem főleg, de most hogy egy ideje nem szedem nem érzek semmit, szerencsére, mert tudom hogy sokan szenvednek ettől. Bízom benne hogy a tünetmentesség azt jelenti nincs gond. Mégegyszer köszönöm a választ!
2011. dec. 10. 14:47
5/5 anonim válasza:
Mondjuk azt nem vágom, hogy epesav a gyomorban... ??? De, amit akarok mondani neked még, hogy vegyél olyat, hogy COLAGOL csepp (600 ft körül van, nem vény köteles), és ha túleszed magad, vagy szarnak érzed a gyomrod, vegyél be pár cseppet (én egy kiskanál cukorra csepgtetek 15-20 cseppet), és ez oldja az epe által meg nem emésztett zsírsavakat, és könnyebb lesz az emésztésed. Én pl nem bírok tejszínt kajálni, mert egyből hányingerem van tőle, de ha beveszek ebből a cseppből kaja után, akkor minden ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!