A fülzúgás a reflux betegséggel összefügghet?
Nekem is refluxom van, még sohasem zúgott tőle a fülem.
Viszont a gyomrom pokolian ég, ha nem veszem be a gyógyszert.
A visszaáramló gyomorsav nem tesz jót a garatnak, ha hurutos vagy lehet, hogy a füled velé is vmiféle nyomást érzel. Nekem volt már ilyen.
Lehet, hogy esetleg a nyomás mellett zúg a füled, mert érzékenyebb.
Ezt olvasd el kérlek hátha segít!
Mielőbbi jobbulást!
Nekm is van REFLUX-om de a Pantaciddal nagyon jól kezelhető és nekem nem okoz fülzúgást!
Szia!
Lehetséges,hogy igen!
Nálam is ugyan ez a helyzet van! Mindkét tünet előfordul nálam is. Érdekes mód azonos időben jelentkezett mindkettő lassan egy éve.Azóta folyamatosan kínoz minden nap.
Mindkettő tünetet kezeltetem. Több fajta gyógyszert kipróbáltam már!Eddig egyik sem segített. Jelenleg refluxra Esomeprazol Sandoz 40 Mg szedek.Ez valami új gyógyszer...de eddig nem érzek javulást. Fülzúgásra is szedtem gyógyszert ,de abbahagytam. Legutóbb infúziós kezelésre kellett volna beutalót kérnem,de még nem mentem el.(Lévén,hogy lehet érszűkület okozza a tüneteket. Audio vizsgálaton kis eltérés található a bal fülemnél(ami zúg)Azaz ott kevésbé hallok jól. Nem tudom mennyire van összefüggésbe a két betegség,de már tudhatod,hogy nem vagy ezzel egyedül.
Nem ártana tudni,hogy nálad milyen más betegségek vannak még jelen,vagy milyen gyógyszert szedsz.
Nálam 31 évesen már a nyakam is meszesedik,azaz ropog,kattog ha mozgatom.Ez sem tudom,hogy összefüggésbe hozható e a két betegséggel.(Én dohányzom,kávézom sajnos,és az utóbbi időben keveset is mozgok.Szóval lehet hogy ezeknek is köze van a tünetekhez. Pánikbetegségre is szedek gyógyszert(ez is mindig más) már lassan 10 éve.(jelenleg frontint).Volt egy epilepsziás rohamom is régen.Erre már nem szedem a gyógyszert.Tünetmentes vagyok. Gerincferdülésem is van elég régóta.(Úgy tudom ez is okozhat refluxot). Jelenleg én sem vagyok jobban.Csak szedem a gyógyszereket,de ezeket is már óvatosan a vérképem romlása miatt. A betegségeim okát nem tudom és jelenleg kezelni sem. Az orvosok sajnos szarnak a betegekre...csak írják fel a gyógyszereket (vagy segít vagy nem alapon) és nem az okát keresik. (Nem számíthatok rájuk,csak magamra.Ez van! Kénytelen vagyok önmagamat gyógyítani életmód váltással és olyan termékeket kipróbálni ami nem minősül gyógyszernek és sportolni.)
Remélem sikerül rendbe jönnöm!Remélem neked is és megtalálod a két betegség okát és kezeltetni tudod.
Mindenesetre én is kíváncsian várom mások válaszát,mert ezt a kérdést én is feltehettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!