Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Laktóz intolerancia. Tudnátok...

Laktóz intolerancia. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Laktóz intoleranciában szenvedek, de nem genetikailag örököltem, hanem ez mostanában alakult ki nálam. Ugyan még nincs igazolva, hogy allergiás vagyok a tejcukorra, de én tudom, hogy az a bajom. Ámbár orvosok szerint ehez nem járulna hányás, én mégis szoktam hányni, amikor véletlen sok laktóz jut be a szervezetembe. Miért vanez? Nem tudja valaki? Tudnátok valamijen gyógyszert ajánlani?
2011. dec. 7. 10:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Eléggé alternatív véleményem van a témában, mindig vacillálok, hogy érdemes-e megszólalnom egyáltalán.

Méregtelenítés, probiotikum kúra, és persze ezek alatt a tejtermékek kerülése. Tejtermékek közül egyértelműen azok, amik után a tüneteid jelentkeznek, és a sima édes tej. Amitől nem jelentkeznek tünetek, azokat tanácsos ugyanúgy fogyasztani.

Szívesen segítek részletesebben is, csak kéretlen prókátor nem akarok lenni.

2011. dec. 7. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Sok ember jár ilyen cipőben mint te,felnőttkorban sűrűn alakul ki laktóz intolerancia. A laktóz bontó enzimekből (laktáz) túl kevés van,van egyáltlaán nincs. Akinek a kelleténél kevesebb van,az valamennyi tejterméket (főleg savanyitottat) tud fogyasztani,nem jelentkeznek a tünetek,vagy csak enyhén (haspuffadás,bélgörcsök,hasmenés,hányás is lehet!!) Akinek súlyosan laktózérzékeny,az akár egy fél tejeskiflitől is hasmenést kaphat,vagy hányhat is.

Laktáz tabletta néven lehet kapni olyan készitményt,amely rendszeres szedése melett nem jelentkeznek a tünetek akkor sem ha fogyasztasz laktózt.

A probiotikum kúra mindenképp fontos,főleg ha rendszeres hasmenésed van,és lehetőség szerint a diéta is,ha nem szeded a laktáz tablettát. A méregtelenités effektive egy hülyeség, többet árt mint használ (viznap,gyümölcsnap,méregtelenitő teák) ,főleg a teák általában hasmenést produkál.

Vannak neked méregtelenitő szerveid,azok munkáját pedig úgy tudod sgeiteni ha sok folyaédkot fogyasztasz,egészségesen táplálkozol,és rendszeresen sportolsz.

2011. dec. 7. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:

A méregtelenítés, mint fogalom, annál azért jóval összetettebb. És persze egyáltalán nem hülyeség, válaszolóval nem kívánok vitába kezdeni erről.

googleba bele: "a halál a belekben kezdődik"

A reklámokat átugorva lehet okulni.

A sport, a jó folyadékháztartás az ember természetes állapota. Ellenben az ipari forradalom utáni levegő, víz, táplálék nem az ember természetes közege. Segíteni kell az életfolyamatainkat, hogy felvegyék a küzdelmet a rengeteg káros hatással.

A belek károsodása, telítődése pont egy ilyen folyamat. Egy ideig bírja a strapát, egy idő után, mondjuk fiatal felnőtteknél a legkülönbözőbb nyűgök jelenhetnek meg. És kézenfekvő, tüneti kezelés lehet, pl. ételallergiát diagnosztizálni, és megvonni magunktól a tejet. Nem mondom, sok esetben helyes lehet ez is, de sok esetben egyszerűbb dologról van szó. Csak annak nincs divatja.

2011. dec. 7. 23:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a méregtelenitő teák,kapszulák,víznapok hülyeségnek számítanak.És ezt az egyetemen tanítják,nem én találtam ki.De pusztán józan ésszel is teljesen logikus,mitől lennél egészségesebb attól,hogy kifosod magad naponta 10*,ezzel együtt a természetes bél baktérium flórádat is? Nem összetett dolog ez. A máj méregtelnit,a vese méregtelenit,a tápcsatorna méregtelenit,a verejték mirigyek ugyanígy. De tudnék még sorolni olyan szerveket amik közvetve hozzájárulnak a méregtelenitéshez.

Az,hogy a diéta divat lenne,ez egy tipikus hozzá nem értő kijelentés,ami a tudatlanságból fakad.Nem a nőklapjából kell tájékozódni.Ugyanis manapság tulajdonképpen ezek az "alternativ " méregtelenitési módok a divatosak,jó sok pénzt le lehet hőzni a naív emberekről,akik azt hiszik egészségesebbek lesznek a hashajtó teától meg a koplalástól,közben meg többet árt,mint használ.

Az egészséges életmód pedig egy természetes állapot kéne legyen,ebben igazad van.A belek telitődéséről nem értem mit beszélsz,jó esetben naponta vagy két naponta üritesz,a székleten kivül semmivel nem telitődnek a belek..

kicsit kuruzslás szagú amiket beszélsz,ha nem haragszol meg

2011. dec. 8. 18:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszy a válaszokat. Am "tejbegrízeskenyér" lelkesnek, míg a másik kommentelő okosnak bizonyult számomra(rem nembántottam meg senkit). Örülök, hogy ezeket elmondtátok, és a méregtelemítő kúrának sztem sincs sok értelme. Nemis értem, h miért kéne az nekem:S.
2011. dec. 8. 22:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Am elvileg az se lenne jó, ha kizárnám a tejes ételeket az étrendemből, ugyanis a csontokhoz kell a kalcium, és a D-vitamin, ami igazából nagymennyiségben csak a tejben fordul elő. és amúgy halotma olyanról, hogy valakinek előjött ez az alergia, és fél év múlva elmúlt. Tényleg van ilyen???
2011. dec. 8. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, éljél tej nélkül, nekem aztán tök nyolc. Egyszerűbb, mint megérteni, amit írtam. De azért azon gondolkodj el, miért van az, hogy az emberek többsége tizenöt-húsz éve még csak nem is hallott olyanról, hogy laktóz intolerancia? Pláne ötven éve. Szerinted az akkori emberek, és környezet miben volt más?

De mindegy, hagyjuk.

Méregtelenítő kúrából van olcsó, van drága, de mind megéri az árát. A drága jellemzően könnyebben kivitelezhető.

Egyébként a probiotikum kúrát sem véletlen mondtam. A bélflórádat pedig nem tudod kifosni. Persze ha eszetlenül méregtelenítesz, az megint más kérdés.

Válaszoló, nincs igazad, de mint mondtam, itt nem állok le válaszolóval vitatkozni. A kérdező miatt vagyunk itt.

F*szom. Csináljatok amit akartok.

2011. dec. 8. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!