Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mivel tudom puhítani a székletem?

Mivel tudom puhítani a székletem?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy 16 napja nem volt székletem :( Ez valami borzalmas érzés most már! Nagyon erős görcseim vannak és mikor megyek wc-re nem tudom kinyomni olyan kemény és nagy. Bocsánat, hogy ilyenről kérdezek csak nem tudok kihez fordulni! Valaki tudna nekem segíteni?
2011. dec. 6. 11:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Egyél sok lekvárt. Nekem a baracklekvár vált be a legjobban, mégjobb ha házi készítésűt eszel:-)
2011. dec. 6. 11:33
 2/10 anonim ***** válasza:

Az durva. Én a helyedben - ez most durva lesz - meginnék egy liter sós vizet. Nem mindenki tudja meginni, tudom, de a te problémádat "rövid úton"(négy méteren) megoldaná.

És tengeri só kell hozzá, jódozatlan.

2011. dec. 6. 11:36
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem is épp ilyen problémám van, bár nekem még "csak" egy hete nem jön.

Viszont nem mertem semmit bevenni, mert folyamatosan utazgattam távolsági buszokon, hivatalos helyeken voltam, szóval ha elindult volna, az se lett volna jó..

Ma itthon vagyok, ittam egy csomó zöld teát, vizet, limonádét, hátha sikerül.

Régebben a sörözések után másnap mindig sikerült kakilnom.

A keserűvizek (Hunyadi János, Mira, Ferenc József) is hatásosak, csak a mennyiséget kell eltalálni ami általában nekem nem nagyon sikerült, kevéstől semmi, többtől pedig pár órán belül durván megindult. Szerintem próbáld meg valamelyiket, ezek gyógyvizek, nem károsak mint a hashajtók.

Régen párszor vettem be hashajtót de az se jó, mert hozzászokik az ember.

Gyümölcsöt-rostos kaját pedig igyekszem többet enni, de az magában nem nagyon hat.

2011. dec. 6. 11:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom meginni a sós vizet :( A lekvár nem segít de még a hashajtó sem. Ez még hány napig húzódhat?
2011. dec. 6. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy (vagy több) beöntés nagy valószínűséggel megoldaná a problémád. Viszont minél tovább vársz, annál keményebb lesz a benned lévő széklet, így gyorsan tenned kéne valamit. Orvosnál voltál már? Ennyi idő és ilyen panaszok után már indokolt lenne, ott tudnak segíteni. Jobbulást!
2011. dec. 6. 11:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Lekvár, hashajtó felejtős.

Ez már nem húzódhat tovább. Viszont ha nem oldod meg magad, az orvosnál kellemetlenebb lesz. Bocsánat, nem riogatni akarlak.

Erőltesd magadba a sós vizet szerintem, gondolj közbe a levesre. Egy korty sós víz, egy korty tiszta víz. És a sós minél hidegebb legyen, az is segít.

Előbb elfelejtettem az arányokat. Egy liter vízhez kell keverni két csapott teáskanálnyi tengeri sót.

Egyébként az orvosnál is lehet, hogy ez vár rád, meg a beöntés. Viszont a beöntés károsabb.

2011. dec. 6. 11:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem a gyümölcsök szoktak segíteni, abból is az alma leginkább.. illetve hosszú távon nem ártana több rostdús ételt enned, akkor nem lenne elvileg ilyen gondod..

A hashajtót ugyan nem is kell enned, de ezt a hunyadi vizet meg kellene próbálnod, Papámnak is anno ezt mondta az orvos, és nála is bevált..

De ez tényleg nagyon nem normális, és én sem riogatni akarlak...

2011. dec. 6. 12:07
 8/10 anonim ***** válasza:
reggel éhgyomorra szilvabefőtt leve, vagy kamillatea.
2011. dec. 6. 12:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Orvos, de rögtön, mielőtt bélcsavarodást kapsz!

Ha rendezték a dolgaidat - beöntés -, akkor pedig tessék odafigyelni az étkezésre! Rostdús étel, gyümölcslé, SZILVALÉ vagy - lekvár, szilvabefőtt, sok folyadék, gyümölcs, rendszeres mozgás!

Most pedig - ha még nem tetted volna - azonnal menj be az ügyeletre! GO!!!!

2011. dec. 6. 14:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Azóta van valami?

A 3. voltam, nekem már sikerült.

Ittam még egy kakaót és egy gyenge tejeskávét, az meghajtott.

Pár ismerősömnek a reggeli kávé azonnal segít, bár én emiatt nem fogok rászokni a reggeli erős kávéra.

2011. dec. 6. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!