Véres a székletem?
Hali! Az lenne a bajom, hogy múlthét csütörtök körül wc-ztem egy nagyot (tehát kemény volt a székletem és nagy is, és véreztem élénkpiros volt tehát nem alvadt vér) azóta mikor nagywc-zek mindig véres a székletem. Ez aranyér? Vagy felsértettem ott bent valamit? :O
Amúgy már régen kajáltam léfélét (kb másfél hete nem) csak folyton töményeket és sokat, lehet attól is?
Valaki segítség! Ugye nem bélrák?
Igen, aranyér.
Nézz el a háziorvoshoz vagy proktológushoz, kend Aurobin kenőccsel, szedj Detralex tablettát.
Orvos!
Ezt innen nem tudjuk megmondani. Viszont nagyon durva dolgok is lehetnek.
Valószínűleg nem bélrák, mert akkor nem élénkpiros lenne a vér, hanem fekete. Amíg csak piros, addig "csak" vmi sérülés lehet. Aranyér? Hát...szokott szúrni, vagy fájni?
Szorulásnál amúgy előfordulhat h sérülés éri a végbeled, de akár a kemény wc papírtól is lehet.
Amíg nem fekete a vér, addig biztos h csak felszíni sérülés.
A vastagbél, végbélrák jellemzően csak idősebb korban jön elő, 40-50 felett, fiataloknál nem igazán. Persze vannak kivételek.
De Neked biztos h nem az van, nem kell egyből rosszra gondolni. Ha az lenne, akkor fekete lenne alapból a székleted, ok nélkül fogynál, szorulás és hasmenés felváltva jelentkezne egyfolytában. Nagyjából azt hiszem ezek a rák tünetei.
Az h szúr, és piros, az majdnem 100% h aranyér. Kapsz rá krémet, vagy kúpot, aztán hamar el is múlik. Nem kell megijedni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!