Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hozzá lehet szoktatni a...

Hozzá lehet szoktatni a szervezetet a kevés alváshoz?

Figyelt kérdés
Nem szeretek aludni. Időpocsékolásnak érzem. Hozzá lehet szoktatni a szervezetet, hogy 4 óra alvás után se legyen fáradt?
2011. nov. 30. 00:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Kellő kitartással igen, de egyébként később megbosszulja magát. A 6 óra elegendőnek tűnhet.
2011. nov. 30. 00:57
 2/7 A kérdező kommentje:
hogyan bosszulja meg magát később?
2011. nov. 30. 01:03
 3/7 A kérdező kommentje:
6 óra az sok. nincs időm rá. 4 lenne az optimális.
2011. nov. 30. 01:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Kimerül. Én próbáltam, mert vállaltam itthoni munkát + kisgyerek. 4 órákat aludtam. Eleinte nehéz volt, de megszoktam. Aztán egy év múlva jött a sokk... Hajam hullani kezdett, szemem karikás lett, sápadt voltam és lefogytam. A szemeim fehérje mindig piros volt, sokat fájt a fejem.

Visszaadtam a plusz munkákat, és most 6-7 órákat alszom, és ez pont jó. Azért írtam, hogy a 6 órák már elegendőek.

Amúgy a Heti Hetesből a Farkasházy Tivadar mondta egyszer, hogy ő napi 5 órákat alszik és az neki elég. De nem 4-et, hanem 5-öt. A négy nem egészséges. Hosszú távon nem. Lehet csinálni, de nem fogod bírni, csak rövid távon.

2011. nov. 30. 01:06
 5/7 A kérdező kommentje:
és mit tegyek, hogy rövidtávon bírjam? folyton elálmosodom, pedig lenne elég dolgom, 3 éves mellett dolgozom és épp diplomázom, jah és egyedül nevelem. de sajna ha hullafáradt vagyok, nem tudok hatékonyan sem tanulni, belealszom a könyvbe... csak tavaszig márciusig kéne kihúzni így...
2011. nov. 30. 01:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Próbálj meg nappal aludni egy kicsit, én így tudtam kihúzni egy évig 4 órás alvásokkal. Akkor még nem járt bölcsibe a lányom. Enyém is 3 éves amúgy. :)

Meg olyan is volt, hogy minden 2. vagy 3. este aludtam 5-6 órát, hogy behozzam a "lemaradást". Máshogy nehéz.

2011. nov. 30. 01:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet és nem is érdemes. Tönkremehet bele az egészséged.

Én egyébként az elmúlt hónapban négy órákat aludtam. Most már felébredek, ne is alszom sokkal többet magamtól se. Egy hete folyamatosan hőemelkedésem vagy lázam van. Előttem áll a következő két hétben négy koncert (igaz, kettőn ugyanazt adom elő, de stressz szempontjából majdnem mindegy), valamint még karácsonyig hat kisebb-nagyobb vizsga.

Most azt látom, hogy hiába vagyok ébren több órát - összességében egyáltalán nem haladok jobban. Sokkal lassabban fog az agyam, könnyen dekoncentrálttá válok. Ha kialszom magam, feleannyi idő alatt végzek el ugyanannyi feladatot.

Szóval egyszerűen nem éri meg. Plusz a legyengült szervezet könnyebben megbetegszik.

2011. nov. 30. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!