Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miből áll a placebo?

Miből áll a placebo?

Figyelt kérdés

Azt tudom ,hogy hatóanyag nélküli gyógyszer, amit gyógyszerkísérleteknél alkalmaznak.De mi az összetevője?

Egy ismerősöm gyógyszerprogramban vesz részt és a most kapott 2 havi adagból már beszedett egy bizonyos mennyiséget,de semmit sem használt.Lehet-e káros mellékhatása, ha beszedi a 2 havi hatástalan adagot? Arra gondolok, hogy mivel óriási üzlet a gyógyszergyártás,"megtölti-e" a cég a gyógyszert valami olyan anyaggal, hogy biztosan tudja, beszedte-e az alany? Pl. telenyomják mondjuk kalciummal és a vér kalciumszintje jelzi,hogy beszedte-e az alany a placebót? Viszont a sok kalcium vezethet vesekövességhez, vagy más problémához.Remélem, nem volt túl zavaros a kérdésem! Mondtam a barátomnak, beszéljen mielőbb az orvosával.

2011. nov. 29. 17:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát igen kitudja mit kisérleteznek de egy kisérleti gyogyszernél a nem placebo is veszélyes lehet vagyis az lehet csak igazán:D

.

elméletileg 100% ig mindenkire semleges anyagnak kell bene lenie

de hát ez az hogy erös van valamiv szerzödés leirás?

gondolom semit nem adnak ki hisz kisérlet

.

de orvosilag a placebo az 100% ig semleges dolgog jelent mint irtam

(ha ez nembolyan akor már nem lehet placebo nak nevezni!)

2011. dec. 20. 19:01
 2/2 anonim ***** válasza:
*erös= erröl
2011. dec. 20. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!