Mi történhetett velem? Éjjel felébredtem és nem tudtam megmozdítani a kezemet, se a fejemet.
szerintem fel kellene keresned egy szakembert :)
rem. hamar helyrebillen minden
Hálásan köszönöm mindenkinek! :)
Megnyugodtam teljesen :)
Az élettani alvás természetes velejárója, amit tapasztaltál.
A központi és a vegetatív idegrendszer ilyenkor sajátos kikapcsolásokat működtet. Egyes zavarok esetében forcsa dolgok következnek be.
Muszáj az átmeneti vegetatív blokk, különben képzeld el, ha azt álmodnád, hogy hegyet mászol vagy ablakot pucolsz azt a tested végre is hajtaná. Ellenkező esetben, amikor a vegetatív blokk szenved zavart és az alvó cselekszi is az álmot, akkor előfordulhat, hogy a beteg álmában kávét főz és a valóságban is teszi, melyre reggel nem emlékszik. ezeket a mechanizmusokat egyszerűen írtam most le, nem is pontosan így hívják őket, de egyébként hosszadalmasabb lett volna elmagyaráznom.
Nem kell megijedni ennyire ezektől. Vedd természetesen nehogy álmatlanságot okozzon a félelem.
A stresszt viszont kerüld, hogy az idegrendszered nehogy túlzottan kifáradjon.
Nyugodt alvást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!