Miért szükséges ez a vizsgálat?
Aki élelmiszeripari képzésre jelentkezik,alkalmassági orvosi vizsgálaton kell részt vennie.Ezt megértem...De van egy olyan vizsgálat hogy "testi fejlődés(magasság,testsúly,MELLKÖRZET)
És ez elég kínos meg egy 70 éves pasi előtt kell levenni a melltartónkat-.- Mi köze a mellméretnek egy élelmiszeripari szakon tanulónak?
Megértelek és igazad van és nem szükséges valójában,igazából nem is kötelezőek a vizsgálatok,csak meg kell mondani,ha valamely vizsgálathoz nem járulsz hozzá hatáorozottan.Korábban is sok hasonló kérdés volt és az tud elérni bármit is,aki határozottan kiáll önmagáért és megmondja nem járulok hozzá.Nem is kellene hozzá levenni,hisz valójában úgy is meg lehet nézni mekkora a mellbőség.De valahol még durvább vizsgálatok vannak,akár az alsónemű területét is érinthetik persze csak külsőleg,rövidel lehuzathatják azt is és aki nem meri megmondani nem az rosszul járhat.
De egyébként akár az alkalmassági vizsgálatot választott orvossal is elvégeztetheted,saját orvosoddal,tőle hozva róla igazolást.Persze nem tudom középiskolás vagy vagy technikusi képzésen veszel részt.
Szó se lehet róla, hogy kötelező legyen levetned melltartót, bugyit!!
Nyugodtan tagadd meg!
Statisztikai adatokat gyűjtenek, hogy jófiuk legyenek a "Nyugat" elött, mert ott rögtön feljelentenék a hasonlókkal próbálkozókat szemérem elleni vétségért.
Nem tudom hány éves vagy, de a fiatalok többsége nem mer ez ellen szólni, a szülők sem törődnek eléggé ezzel.
Törvény van arra, hogy csak és kizárólag olyan vizsgálatot csinálhatnak, amihez te hozzájárulsz!!!
Szólj szüleidnek, hogy segitsenek!
Nem a Gulágon vagyunk, ahol kötelező bármi, amit kitalál néhány "agyas"!
Az ofőnek meg nyugodtan mondjátok meg. hogy járjon elől a "jó" példával és vetkőzzön elöttetek, feküdjön fel a vizsgáló asztalra, lábakat is lazán szét és a doktorbácsi vizsgálgassa csak meg. Majd utána meglátjuk mi lesz a véleménye!
Igaza van az előttem írónak,nem kötelező vizsgálat,a legrosszabb esetben is csak beszólhat az orvos,de erőszakkal nem vizsgálhat meg,nem kényszerít rá.Mond meg neki,hogy minden vizsgálatot elvégezhet,de nem veszed le a melltartót előtte,ha kiabálni kezdene sétálj szépen ki.Ha az ofő dumálna,mond meg tövényileg le van írva,nem minden vizsgálatra kötelezhetnek,sőt választható orvossal is végeztethetsz vizsgálatot.A kiabáláson kívül más következménye nem lehet.Ha az orvos kiabálna mond meg neki,nézze én normális hangnemben elmondtam mit szeretnék szeretném ha Ön is emberi módon beszélne velem.
És a szüleiddel is beszélj erről meg arra is gondolj,ha most nem állsz ki magadért,akkor később se fogsz tudni kiállni és egy csomószor kerülhetsz ilyen kellemetelen,megalázó helyzetbe és később még durvább vizsgálatokat is kitalálhatnak amik nem kötelezőek és beszólhatnak.
A google-ba írd be Köziránytű és egy hosszú szöveg lesz leírva az iskolások vizsgálatáról majd az ÁNTSZ-es szöveg alatt le lesz írva a lényeg,nem kötelezhetnek minden vizsgálatra,akár választható orvossal is elvégezetetheted,ha kell nyomtasd ki és tedd az ofőd alá.Meg ha dumál mond meg neki az a dolga,hogy a ti érdekeiteket,érzéseiteket is védje,akkor tegye meg.És ha kell és nő az ofő kérdezd csak meg ő levetkőzne egy félmeztelenre az iskolaorvos előtt hogy a mellét lemérje.Na hagyd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!