Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szívbetegség kiderítésére...

Szívbetegség kiderítésére milyen vizsgálat szükséges? Ekg, szívultrahang, Holter-vizsgálat?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, néha úgy érzem, ritmuszavarom van, időnként szúr a szívem.Szeretném megtudni, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégeztetnem, hogy-bármilyen betegségem is van-kiderüljön?Háziorvos ad beutalót?Egy éve voltam Ekg-n, mindent rendben találtak, az orvosom azt mondta, nem látja szükségét további vizsgálatoknak, de én mégis nyugottabb lennék, ha alaposabban felmérnék a helyzetet.Hova kellene fordulnom?
2009. aug. 23. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Fordulj a háziorvosodhoz. Majd ő megvizsgál és ad beutalót, ha vizsgálatokat lát szükségesnek.
2009. aug. 23. 14:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Elsőnek igaza van,fordulj a házi orvosodhoz.

Milyen a családi anamnézis?mert ez is fontos lehet,bár nem régi felfedezések szerint az örökletes tényezők nagyon csekély mértékben befolyásolnak,inkább az életmód.

Bár ezek a panaszok amit leírsz,ezek általában idegi eredetűek.Stressz idegeskedés zaklatott rendszertelen életmód okozza.

Én ezeket a vizsgálatokat amiket leírtál már sokszor elvégeztettem,a családban is van volt szívbeteg.

De szerencsére etéren semmi bajom,viszont enyhén pánik beteg vagyok.

Próbálj nyugodtan kiegyensúlyozottan élni,megfelelően táplálkozni...stb...mert ezek hiányából adódik valószínű a problémád.

2009. aug. 23. 14:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért egy ekg-ból szimplán túl sok minden nem derül ki. Nekem sportolás alatt pl. szív ultrahnagon derült ki, hogy egyik billentyűm lazább szerkezetű, de erre is úgy derült fény hogy hallgatózásnál szívzörejt okozott.

Kardiológiai ambulanciára kérj háziorvosodtól beutalót. Ott elvégeznek rajtad terheléses ekg-t is, szívultrahangot és mindent amitől megnyugszol, mert ott tényleg alaposan megvizsgálnak :)

27/N egészségügyis :)

2009. aug. 23. 14:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Családban nincs ilyen jellegű probléma, bár mindenki csak szimpla ekg vizsgálatott végeztetett.Nekik ha van is panaszuk, nem foglalkoznak vele,sokkal többet tűrnek,mint én, nem törődnek ilyen 'apróságokkal'...1 éve volt egy pánikrohamom, amikor nagyon fölment a vérnyomásom és a pulzusom, légszomj, szívszúrás, és egyéb jellegzetes tünetek.Ezek után voltam ekg vizsgálaton, ami nem mutatott ki rendellenességet, így az orvosaom ennyivel lezárta az ügyet, azt mondta, ezek pszichés eredetű panaszok.Egyébként alapjáraton elég alacsony a vérnyomásom, és többnyire a pulzusom is 55-65 közötti.Akkor elmegyek újra a dokihoz, és nem hagyom lebeszélni magam a további vizsgálatokról:)
2009. aug. 23. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!