Mi az a bütyök valójában és miért fáj annyira? Lehet vele valamit kezdeni? (a kényelmes cipőn kívül, mert az önmagában nem elég)
Nekem a gerinferdülésem miatt alakult ki, tehát a rossz testtartás okozza (lúdtalp is). Csontok elmozdulása a helytelen tartás következtében, vagy komolyabb esetben csontkinövés is.
Gyulladás, fájdalom esetén jegelés és nyugalomba helyezés jó hatású. Súlyos panaszok esetén orvoshoz kell fordulni, aki szteroidot (az ízületbe injekciózva) ill. más gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszereket alkalmazhat. Olyan speciális cipőt javasolhat, amely a láb statikáját helyre próbálja állítani.
Súlyos esetben korrekciós műtéttől várható végleges gyógyulás: a csontkinövés levésése, a lábközépcsont tengelyének visszaigazítása és a nagylábujj korrekciós helyzetét biztosító ínáthelyezések adnak jó eredményt. A műtét hátránya, hogy az utókezelése elég hosszadalmas, 6-8 hét, de ideális esetben hosszú távra megoldja a problémát - ezeket már egy orvosi lapról vágtam ki neked.
Mivel a műtétre nem szívesen szánnám rá magam, inkább olyan tornába kezdtem, ami nyújta a gerincet. Heti háromszor egy órában végzem több éve, és (most lekopogtam:)) nem fáj azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!