A hipó belélegzése önmagában nem okozhat semmit? A vízkőoldót mennyi idő után lehet a hipóval (és fordítva) érintkező területre önteni?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy hipó + v.milyen sav = klórgáz --> tüdővizenyő stb.2010. aug. 27. 22:38
1/3 anonim válasza:
Igen, sósavval simán klórgáz szabadul föl. Mosd le a felületről a sósavat alaposan, azután lehet hipózni, de vigyázz, hogy ne érintkezzen a kettő tényleg.
2/3 anonim válasza:
hát 7.ben én voltam olyan kis barom h össze öntöttem egy kcisit bőlölk és hát természetes beis szívtam alig kaptam levegőt zat hittem haljátok h meghalok nagyon dúrva volt nagyon féltem nem mentünk orvoshoz mert nem volt annyira h tényleg h nem kapok levegőt csak eéggé nehézkesen vettem nagyon roszs volt nem tom jobabn nyomatékosítani:), de most már csak nevetek rajta szerencsére ja és biológia-kémia szakra mentem gimibe:D és azót megtanultam egy pár dolgot ;)
3/3 anonim válasza:
A hipoban van szabad klór annak belégzése okozhat tüdővizenyőt egy bizonyos mennyiségen túl. A savval keverve elemi klór szabadul fel aminek belégzése kismennyiségben is halálos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!