Mit csináljak, hogy ne fázzak fel folyton? 15/L
Már kb szeptember óta folyamatosan felfázok,ilyenkor rengetegszer járok pisilni,suliban szinte minden szünetben,mindig úgy érzem hogy nagyon sokat kell pisilnem,fáj is ott,aztán csak 2 csepp...
Nincs kinn soha a derekam,a kabátom is hosszú fazonú,nem ülök le hideg helyekre,pl föld,lépcső.Mit tehetnék a felfázás ellen?
egyél sok vitamint,és ha itthon vagy,akkor is próbálj minél melegebben felöltözni
pl ne járkálj sose mezítláb,hanem vegyél fel vastag zoknit,vagy papucsot vagy valamit :)
és ha tudsz,amint hazaértél a suliból,ülj le egy kád meleg vízbe és csak hagyd,hogy ellazulj,utána igyál meg egy forró kakót vagy teát vagy bármit ami finom
szellőztess gyakran a szobádban,hogy friss legyen a levegő
13l
gyanítom az egyetlen valódi megoldást hagytad ki, elmenni orvoshoz.
a felfázás piszkosul nem a hidegtől van, hanem a felszaporodott baciktól - ezen egy rövid antibiotikumos kúra segít. elsőre elég a házidokihoz menni ezzel, ad egy széles spektrumú gyógyszert, ami jó eséllyel hat. ha nem hat, vagy nagyon lelkiismeretes orvos, akkor átküld urológiára, ott kitenyésztik, hogy pontosan milyen baktérium okozza, és specifikusan arra kapsz gyógyszert.
Addig is gyors megoldásnak én fél órán belül meg szoktam inni vagy két liter teát, és utána is sokat kell inni, mert az tisztít. Szoktak ajánlani különféle ülőfürdőket, bár a meleg vízben áztatás ronthat is a helyzeten, szóval csak óvatosan.
nőgyógyász sem ártana, mert a visszatérő felfázás sokaknál hüvelyi fertőzés miatt van, lényegében mikor kitörlöd pisilésnél, a húgycsőhöz is juthat belőle.
Ami pedig a hideg ellen kell még télen, az a vastag talpú cipő, csizma. Ilyenkor már nem tornacipőben, meg sportcipőben kell mászkálni, ha felfázós vagy.
Esetleg még egy derékmelegítőre is beruházhatsz, hordj kombinét, vastag zoknit.
Nos,voltam a gyerekorvosnál-igazából nem akartam suliba menni,elmentem,és megemlítettem ezt a dolgot.:D
Beutalt vizeletvizsgálatra.
Elvégezték,minden rendben.Amikor mentem vissza az orvoshoz a lelettel,megvizsgálta a hasamat,és mondta hogy a méhemnél érez valamit,bár ez lehet hogy csak amiatt,mert hamarosan menstruálni fogok-az sem rendszeres mostanában egyébként.És mondta hogy hívjuk fel a kórházat,kérjünk időpontot gyereknőgyógyászati rendelésre.Most eldől,mi a gond.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!