Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valaki egészséges, és...

Ha valaki egészséges, és ezért nem jár orvoshoz, mért mondják "igénytelen"nek?

Figyelt kérdés
2011. nov. 5. 18:02
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Bár ez az oldal magyar, és itt is 3 évet ír!

[link]

(kicsit le kell görgetni ehhez a részhez)

2011. nov. 5. 22:10
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Én voltam, aki azt írta évente kell. Orvosis vagyok, tehát nem teljesen laikusként írom. Azért kell évente ellenőriztetni, mert a méhnyak az egyik leginkább veszélyeztetett szövet. Könnyen irritálódik, hamar fertőződik, sok vírus kifejezetten méhnyakrákképző (lásd HPV), és hirtelen tud romlani az állapot. Külföldön más a protokoll, valószínűleg azért, mert sokkal kevesebbet járnak ott orvoshoz (főleg, mert sokkal többet kell saját zsebből fizetni), mások az eljárások stb.
2011. nov. 5. 22:17
 13/22 A kérdező kommentje:
Értem. És akkor ez a M.o.-i oldal?
2011. nov. 5. 23:33
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

Miért kérdező, három évente eljárnál?

Vagy most csak a kifogást keresed?

2011. nov. 5. 23:45
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

22:17

és sokkal több női nőgyógyász van mint nálunk és ez is nagyon komoly ok a szűrésre ritkán, vagy egyaltalán nem járó nőknek!

2011. nov. 6. 10:35
 16/22 anonim ***** válasza:
64%

10:35

Igen, szerintem van benne sok igazság...

Na de azért a magán rendelés sem úszható meg 10 eFT alatt..

Az SzTK meg sok helyen direkt durva és borzasztó megalázó, hogy a magánt részesítsd előnyben!!

2011. nov. 6. 10:41
 17/22 anonim ***** válasza:
29%

Évente 10 ezer forint az egészségedért miért olyan sok?

Az kb. 16 doboz cigi ára. Vagy kb. két darab felsőé.

Ha elteszel havonta 840 forintot (azaz naponta kb. 30!!!!!!) forintot, akkor már megvan az éves rákszűrésed.

És persze mindezt csak akkor, ha úri kegyednek nem felel meg az sztk. Ugyanis az ingyen van. És bizony vannak ott is normális orvosok.

2011. nov. 6. 11:07
 18/22 A kérdező kommentje:
14. válaszoló! Mire keresném a kifogást? :) Csak érdekelt, hogy mért az 1 év az elterjedt, amikor a legtöbb helyen 3 évet javasolnak. Megvan a saját felfogásom az orvoslásról, de érdekelnek az ilyenek. Baj?
2011. nov. 6. 12:15
 19/22 anonim ***** válasza:
76%
Nem. Csak azt látom, hogy ált. aki itt szenved azon, hogy felesleges évente szűrésre járni, és csak három évente indokolt, az három évente se jár el.
2011. nov. 6. 12:26
 20/22 anonim ***** válasza:

11:07

10 eFt az egészségemért évente nekem szerencsére nem lenne olyan sok, (bár van akinek ez is rengeteg pénz..),

de ez nem az egészségemért, legfeljabb annak csak egy

igen kicsi szeletéért (a nőgyógyászati szűrésért) kellene..

és a többi?....

bőrgyógyászat, fogászat stb..stb...

na most ha gyerekem is van?....

na akkor így add össze...

2011. nov. 6. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!