Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vakokat hogyan tanítják meg...

A vakokat hogyan tanítják meg a fehér bottal közlekedni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 22:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%
Ha érdekel a vakok élete ajánlati tudok egy nagyon jo életrajzi könyvet. Ritmovszki János:A fény tulsó oldalán.
2009. máj. 5. 23:10
 2/20 anonim ***** válasza:
78%

menj el egerben a szemfényvesztésre..ott rájössz mindenre.

az a lényege, hogy a látogatók kapnak fehér botokat,majd egy teljesen sötét alagútrendszerben kell közlekedniük, ami teljesen be van úgy rendezve, mintha pl az utcán lenne az ember, vagy egy presszóban, a boltban, esetleg otthon vagy a parkban.

én már voltam, nagyon tanulságos kis túra.

2009. máj. 5. 23:16
 3/20 anonim ***** válasza:
78%
Budapesten a Láthatatlan kiállítás is megteszi, ha az közelebb van, mint Eger.
2009. máj. 5. 23:50
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
a Láthatatlan kiállítás tényleg nagyon jó, hihetetlenül sok mindent tanulsz meg a cirka 50 perc alatt. Mi a párommal nagyon élveztük:)
2009. máj. 6. 00:22
 5/20 anonim ***** válasza:
71%

Elvittem én is a gyerekeimet a Láthatatlan kiállításra. Az érzés magáért beszél. Nagyon sok látogatójuk van.

S ha eddig volt valami ellenérzésed vagy félszed velük szemben, vagy csak meg akartál érteni valamit a világukból, ott tőlük mindent megkérdezhetsz, mindent "láthatsz". Kedvesek, közvetlenek.

Van vak ismerősöm, de így "átélni" az ő világukat egészen más. Gyorsan eltelt az 50 perc - de elgondokodtató ez a kis "kóstoló" is.

2009. máj. 6. 07:43
 6/20 A kérdező kommentje:

Igen, ez mind nagyon jó, de eddig még egyikőtök se a kérdésre válaszolt. Én nem fogok most könyvet elolvasni, mert nincs rá időm (és pénzem se), és nem fogok elutazni Egerbe, de a Pesten lévőre sincs most se idő se keret.

Ha csak ilyen választ tudtok, azzal nem válaszoltok a kérdésre, mert ennyire én is tudnám, ha lenne időm és pénzem ezekre, de nem tudom, hogyan csinálják élesben, és most nem programjavaslatokat kértem, ne haragudjatok.

2009. máj. 6. 09:44
 7/20 anonim ***** válasza:

23:16-os vagyok.

segíteni akartunk, hogy megértsd..de ha ennyire a konkrét válasz érdekel: maguktól kell megtanulniuk kitapogatni a bottal az akadályokat.

2009. máj. 6. 17:38
 8/20 A kérdező kommentje:

Igen, konkrét válasz érdekel, úgy gondolom, elég konkrét volt a kérdés is :-) Esetleg ha valaki tud részleteket, mert van ismerőse, rokona érintett, vagy aki ilyen helyen dolgozik, azt is megköszönném, mert tényleg érdekel. Teljesen más egy látónak beleképzelnie magát, mint egy vaknak, aki mondjuk eleve így születik, pl. aki vakon születik, őket mennyi idős kortól kezdik tanítani?

Múlt hét csütörtökön utaztam BKV-n haza munkából, és láttam egy vak kislányt kísérővel, és akkor jutott még eszembe ez a kérdés, nála nem volt bot, általános iskolás korú lehetett.

2009. máj. 6. 20:00
 9/20 anonim ***** válasza:
63%
Nem igazán értem az aroganciádat.Én ugy érzem mindenki korrekt választ adott neked.A könyvet én ajánlottam segitö szándékkal mert ezt egy vak férfi irta a saját életéről,nem tollba mondta neki egy látó ember.Ezzel kapcsolatban lenne még mondanivalom de rád kár idöt pazarolni
2009. máj. 8. 15:36
 10/20 A kérdező kommentje:
15:36 - Erre a válaszra is kár több időt pazarolni, aki értette, értette, aki tudott program- és könyvajánlónál (amit nem kértem, mert ha lenne lehetőségem, odaírtam volna, hogy az is jó) jobbat írni, az írt, köszönöm a 0-ra értékelhető választ. :-)
2009. máj. 8. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!