Miért 'recseg' az állkapcsom?
Hát... Ennek több oka is lehet.
Fogaiddal minden rendben? Mármint a harapásodra értem. Nincs valami harapási rendellenességed (pl. mélyharapás, keresztharapás, felső túlhaparás, nyitott harapás...stb.)
21 éves nagylányom éppen ezzel a gonddal kereste meg a szakrendelést. Van erre spcializálódott gyógyászat, de meg nem tudom mondani mi volt a neve. ( a lányom Pesten tanul)
Nos, ott mindenféle műszerrel kimérte a doktor úr az az állkapocs anomáliát és 16.000.ft.-ért kellet csináltatni egy műanyag sínt, amit éjszakára fel kell helyezni és abban aludni, amely idővel ki fogja korrigálni a bajt, valamint megakadályozza, hogy a beteg csikorgassa a fogát. Ugyanis a doktor szerint az emberek 91 %-nál ez a rendellenesség okozza a panaszt, csak nem tudnak róla.
Nos én ennyit tudok erről.
Natologia, ha jól emlékszem, de a háziorvosod megmondja.
Úgy van. A legtöbb esetben az állkapocs izületi kattogást az éjszakai csikorgatás okozza. Éjszakai harapásemelő sín ezen segít, és hosszabbtávú használata meg is szüntetheti a problémát. Az Implantcenterben ez csak 5000Ft.
implantcenter.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!