Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől ropognak a csontjaim?

Mitől ropognak a csontjaim?

Figyelt kérdés

Lehet furán hangzik,de szinte egyik napról a másikra kezdett el ropogni az összes csontom.Kb 1 hete fájdaltam a derekamat,azt hittem,hogy felfáztam vagy a vesémmel van baj.De ma egész nap ropogott és fájt az összes csontom (kulcs,medence,hát,bordák,comb,ujjak stb),ropogtak is és törékenynek éreztem őket.Nagyon fáj és nem tudom mit tegyek.Szülőket nem érdekli,vállukat vonogatják,a háziorvosom meg egy bunkó.

Esetleg ha megnövelem a kálciumfogyasztást vagy sportolok valamit enyhülhet?

Lehet ez azért mert növök?

17/L

2011. okt. 17. 19:27
 1/3 anonim válasza:
Nem vagyok benne profi de szerintem is azért lehet, mert nősz.
2011. okt. 22. 17:40
 2/3 Pro Patria válasza:

Több eset is lehet.

1) Porckopás, bár ez kizárható ilyen fiatalon, és főleg nem mindenhol egyszerre

2) Kalciumlerakodás (ez esélyes)

3) Ahogy elkezdtél mozogni, kezdenek "kilazulni" a csontjaid a korábbi merev, kötött állapotukból. Mint egy régi szekrényajtó, amit sok év után újra kinyitsz, és nyikorog.

De mindenképp meg kellene nézetni. Ha az orvosod hanyag, akkor szakorvosnál. (csontkovács, ortopédia, bármi)

2011. okt. 22. 18:20
 3/3 anonim válasza:
Nem kezdtél el vmit sportolni ? Nekem ugyan így kezdett ropogni mindenem de sztem a sportolástól
2011. okt. 25. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!