Lehetne bármi baj abból, hogy otthon elkezdtem kézre edzeni?
14éves vagyok, elkezdtem otthon húzódszkodásokat csinálni, már észrevettem, egy kis változást a karomon( pozitív értelemben)
A szervezetem jól terhelhető, akár 60 fekvőtámaszt is lenyomok 1 huzamban.
Saját testsúllyal végzett gyakorlatokról nem lesz semmi bajod. Az igazi komoly testépítést nagy súlyokkal 16-18 éves kor előtt nemnagyon ajánlott elkezdeni.
"Szerintem a túl korán elkezdett súlyzós edzések hátrányosan befolyásolhatják a csontozat, és ízületek normális fejlődését. A másik dolog, ami miatt nem javallott a túl korán elkezdett testépítés, az a megfelelő hormonháztartás kialakulásának a hiánya. Ez egy olyan sport, amiben igenis nagyban számít a megfelelő hormonszint, és itt elsőként az izomzat fejlődésében kulcsfontosságú tesztoszteronra gondolok. Ennek hiányában szinte felesleges, és még egyszer mondom egészségkárosító is lehet a nagysúlyos edzések elkezdése."
Nyugodtan húzódszkodj meg fekvőtámaszozz, amit idéztem az az olyan súlyzós eddzésekre vonatkozik ahol a testépítők különböző gyakorlatokat bukásig végezve módszeresen legyilkoják az izmaikat.Ég és föld a kettő, egy kis mozgás, erősítés senkinek sem árt!
Köszi! Megnyugodtam.
Ment a zöldpacsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!