Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől van az, hogy ha céklát...

Mitől van az, hogy ha céklát ettem, néhány órával utána a vizeletem is céklapiros színű lett? Ha ez normális, akkor egy ideje miért nem színeződik el céklaevés után?

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 10:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A székletemet nekem is elszínezi még mindig, és van némi vashiányom is.Igaz, egy ideje B... cseppet és vitamint fogyasztok (b12 is van benne), talán ezek szüntették meg. Viszont a vitamintól meg nagyon sárga a vizeletem. :)
2011. okt. 12. 10:54
 12/14 Ignis Subdialis ***** válasza:

Ha még nem elavult a téma, jelezném, hogy én is ugyanígy jártam és a választ keresve találtam erre a kérdésedre.

100%-os céklalé kúrába kezdtem, minden nap 2 dl. Eleinte teljesen lilára festette a vizeletet, ahogy egyébként korábban is mindig, ha céklát ettem. Aztán pár hét után már semmi. De tényleg, egyáltalán nem színezi el semekkora adag cékla.

Hozzáteszem, hogy amikor először elkezdtem fogyasztani, teljesen rosszul lettem tőle, megkínozta a gyomromat töményen, ezért vízzel hígítva, egész napra elosztva kortyolgattam el a 2 decit. Most már töményen se kottyan meg.

S a jótékony hatása is megjelent.

2013. dec. 26. 10:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
2 hete minden nap reggelire eszem 4 dcl ceklat sargarepaval mezzel összeturmixozva, eddig csak a szekletet szinezte de ma a vizeletet is elszinezte először
2015. dec. 23. 20:09
 14/14 anonim válasza:
A vese durván egy 50 A-ös(Angström) szűrő.Hasonló módszerekkel (szűrőkkel)végzik a művese kezelést is. A cékla festékanyaga ennél kisebb tehát megfesti a vizeletet. Cave: A bolti (befőtt) céklának a festékanyagát már "lefölözték" tehát jelentős mennyiséget kivontak belőle, amit ételszínezékként használnak. A piacon vásárolt, abból házilagosan készített "cékla" viszont erősen megfesti.Összehasonlításként:Egy bolti 680 g befőtt egyszeri elfogyasztása max. rózsaszínűre festi a vizeletet. A házilagos eljárásnál viszont már a fele mennyiségtől is erősen vöröses lesz a vizelet.A jelenség nem kóros,organikus betegségnek nem előjelzője (ez a dolga a vesének).
2016. júl. 3. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!