Mitől van az, hogy ha céklát ettem, néhány órával utána a vizeletem is céklapiros színű lett? Ha ez normális, akkor egy ideje miért nem színeződik el céklaevés után?
Úgy vélem, az első változatban nem működött rendesen a veséd. Sokszor eszem céklát, de ilyet nem tapasztaltam. Viszont olyat már láttam, hogy kék színűre változott a nő vizelete valamilyen gyógyszertől.
Lehet, hogy meg voltál hűlve egy kicsit.
én meg februárban jártam hasonlóan :
kakaót reggeliztem,és utána meg havat hánytam
:-)
Igen a vizeletbe szinte azonnal jelentkezik, amit ettél ittál.
Pld. alkohol,,,drog stb így a cékla az egy olyan festék anyagú növény ,hogy a vizeletet és a székletet is megfesti!
Ez normális!!!Nem vagy beteg akár ki írja,hülyeség!
beeturia a neve annak a jelenségnek, amikor a cékla fogyasztása után a vizelet pirosra, vagy rózsaszínűre színeződik. Beeturia esetén a vörös céklában lévő és a táplálékkal elfogyasztott színanyagok (betalain) a vizeletbe és a székletbe választódnak ki, amit a vörös szín jól jelez.
Többit megtalálod a Wikipédián ha beírod hogy beeturia
Viktoria Boutenko írja,hogy akinek elégtelen a gyomorsav termelődése,annak jelentkezik a cékla színe a vizeletben.És az emberek többségénél ez így van.Furcsa dolog ez,akkor is,ha manapság a "savasság"népbetegség.
Nekem is elszínezi egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!