Egy 3-4 mm-s anyajegy mekkora eséllyel rákosodhat el?
Szia!
Hivatalosan csak bőrgyógyászati javaslatra távolíthatják el az anyajegyet (naevust), ezért a műtétet megelőzte egy dermatoszkópos vizsgálat, amelynek során nagyon nagy valószínűséggel kiderült, hogy rákos-e. Éppen emiatt valószínűleg nem az.
Remélem segítettem!
Szia,
mint mondtam, "hivatalosan", de ez pongyola kifejezés, mivel nem szabályszerűen, hanem ajánlottan, tehát pert nem nyernél vele. Minden pigmentált képlet eltávolításához dermatoszkópos orvosi vizsgálat javallott, OK, mondhatja a sebész azt, hogy ő is szakorvos, hatáskörében áll eldönteni, hogy eltávolítja-e, és ez lehetséges is, de a korrekt eljáráshoz tartozik egy dermatoszkópos vizsgálat. Miért? Azért, mert a naevus (anyajegy és minden pigmentált képlet) eltávolítása során meg kell állapítani annak az "eredetét", vagyis hogy intradermális, stb.-e, ezt pedig dermatoszkóppal lehet. Az OOI-ban dolgozó, kiváló onkodermatológus Gilde doktornő cikkeit ajánlom a témában. Lényeg a lényeg, egy 3-4mm-es naevus önmagában nem mond semmit, átlagos rizikó, ha viszont fizikai kitettség volt, az már növekedett.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!