Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Felirtak nekem egy gyógyszert...

Felirtak nekem egy gyógyszert amit nemtudok lenyelni! Sűrgős (? )

Figyelt kérdés
néhány napja felirtak egy gyógyszert ami feloldja a torokban lévő nyálkán,és a gyógyszer nagy,most beteg is lettem,fáj a torkom és alig tudok nyelni,akkor most micsináljak?
2011. szept. 16. 05:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
törd ketté, ha nem kapszula
2011. szept. 16. 05:48
 2/12 A kérdező kommentje:
kapszula :(
2011. szept. 16. 05:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

tudom, hogy a kapszulának az a szerepe, hogy ott oldódjon ki a hatóanyag, ahol kell, de végszükségben szedd szét, tedd egy kiskanálba, és egy jó pohár vízzel próbáld lenyomatni.

a nagypapám soha nem vette be a kapszulát, azt mondta, hogy ő azt a műanyag vacakot nem nyeli le.

így vette be, ahogy fentebb írtam. 87 évig élt....:)

jobbulást kívánok!

2011. szept. 16. 06:11
 4/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod,de nem hiszem hogy túl biztonságos,ez valami antibiotikum,Dalacin a neve
2011. szept. 16. 06:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen a Dalacin erős aktibacteriális gyógyszer. valóban nem biztonságos a szétszedése, én csak a nagypapára gondoltam, de ezt nem kockáztatnám én sem.

ha nem marad más hátra, kérd inekcióban.

2011. szept. 16. 06:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

egyik rossz: ha nem tudod lenyelni (es kimarad az antibiotikum)

masik rossz: ha lenyeled, de a muanyag "vacak" nelkul

Valaszd, amelyik kisebbik/kevesbe rossz megoldas. Szerintem, ha a muanyag nelkul valahogy lenyeled, aztan holnap mar jobban leszel es le tudod nyelni rendesen is. Ha viszont kimarad, az az antibiotikumok eseteben a legrosszabb, szoval en inkabb akarhogyan is, de bevennem-lenyelnem...

2011. szept. 16. 06:43
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
... es igyal utana nagyon nagy pohar vizet, legalabb 2 poharnyit.
2011. szept. 16. 06:47
 8/12 A kérdező kommentje:
most kéne először szedjek ugyhogy akkor inkább kihagyom,mégse nyomhatom le a torkomon : /
2011. szept. 16. 06:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Kérjél helyette kanalas antibiotikumot, azt le tudod majd nyelni, menj vissza az orvoshoz.
2011. szept. 16. 06:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Próbáld mézzel bevenni!
2011. szept. 16. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!