Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezt milyen betegség vagy...

Ezt milyen betegség vagy lelki probléma okozza? (kíváncsi vagyok)

Figyelt kérdés

Nem tudtam hogy a mentálisba rakjam-e ezért raktam ide.

Szóval :

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nekem van néhány ismerősöm (nem rokonok) akik ilyenek. Olyanok hogy mindenkibe a rosszat látják, szentül meg vannak győződve hogy a másik ember hazudott és akár azt is bebeszélik maguknak hogy a másik ember akár árthat is nekik.

Most ha így nem láccik, akkor megpróbálok kitalálni egy példát :(nehéz lesz elmagyarázni de megpróbálom)

Mondjuk legyen 1 olyan példa hogy van 1 ember akire pl ráfröccsent egy másik ember vére (véletlenül v akárhogyan pl balesetben). Akire ráfröccsent az megkérdezi az illetőt h van-e vmi betegsége , nehogy ő is elkapja. Azt mondja h nincs. Megkérdezi még egyszer h : Biztos? Azt mondja h biztos nincs.

És erre egyből (akire ráfröccsent) elkezdi kérdezgetni magába hogy "de mi van ha hazudott és direkt megfertőz valamivel" vagy " de mi van ha mégis van csak ő sem tud róla" és már olyan gondolatok is jönnek hogy máááár biztos valamilyen betegsége van és tönkre megy az élete stb stb.

Ez most elég extrém példa volt, nem muszály betegséggel, lehet mással is de az ilyen dolgot milyen lelki vagy egyéb betegség okozza? Kíváncsi vagyok mert van ilyen ismerősöm hogy "de mi van ha mégis " típus.....

Szerintetek? Neten nem találtam meg mert nem tudom hogy keressem.

2011. szept. 6. 13:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Jó, ebben igazad van, csak nem ez a kérdés:)

Hanem hogy milyen lelki betegség okozza ezt? Mert sima betegség nem hiszem hogy kivált ilyet.

2011. szept. 6. 16:33
 12/13 anonim ***** válasza:
"milyen betegség, vagy lelki probléma" Ezt írtad a kérdésben. Szerintem, az önbizalom hiány lefedi a lelki probléma fogalmát. Ettől még lehet, hogy más a magyarázat, de nem mondhatod, hogy nem a kérdésre válaszoltam, legfeljebb tévedek a "diagnózist" illetően.
2011. szept. 6. 19:42
 13/13 A kérdező kommentje:
Hát azért nem hiszem hogy önbizalom hiány, mert önbizalmam sajnos nekem sincs, ezt tudom mások is mondták, mégsem vagyok ilyen.:)
2011. szept. 6. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!