Ezt milyen betegség vagy lelki probléma okozza? (kíváncsi vagyok)
Nem tudtam hogy a mentálisba rakjam-e ezért raktam ide.
Szóval :
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Nekem van néhány ismerősöm (nem rokonok) akik ilyenek. Olyanok hogy mindenkibe a rosszat látják, szentül meg vannak győződve hogy a másik ember hazudott és akár azt is bebeszélik maguknak hogy a másik ember akár árthat is nekik.
Most ha így nem láccik, akkor megpróbálok kitalálni egy példát :(nehéz lesz elmagyarázni de megpróbálom)
Mondjuk legyen 1 olyan példa hogy van 1 ember akire pl ráfröccsent egy másik ember vére (véletlenül v akárhogyan pl balesetben). Akire ráfröccsent az megkérdezi az illetőt h van-e vmi betegsége , nehogy ő is elkapja. Azt mondja h nincs. Megkérdezi még egyszer h : Biztos? Azt mondja h biztos nincs.
És erre egyből (akire ráfröccsent) elkezdi kérdezgetni magába hogy "de mi van ha hazudott és direkt megfertőz valamivel" vagy " de mi van ha mégis van csak ő sem tud róla" és már olyan gondolatok is jönnek hogy máááár biztos valamilyen betegsége van és tönkre megy az élete stb stb.
Ez most elég extrém példa volt, nem muszály betegséggel, lehet mással is de az ilyen dolgot milyen lelki vagy egyéb betegség okozza? Kíváncsi vagyok mert van ilyen ismerősöm hogy "de mi van ha mégis " típus.....
Szerintetek? Neten nem találtam meg mert nem tudom hogy keressem.
Jah és az ilyen emberek olyanok hogy ha látják a hírekbe hogy történt 1 olyan eset h vki pl a halála előtt mondta el h megfertőzte a másikat vagy elárvereték mindenét stb stb akkor már egyből azt bhiszik hogy az emberek nagytöbbsége ilyen
Milyen betegség okozza ezt?
A bizalmatlanság lehet személyi típus, de aki ennyire bizalmatlan hogy pl "tuti megfertőzött vmivel" vagy stb és társaik az már szerintem nem normális dolog.
De ehhez hozzátartozik az hogy (mivel ez egyik az egyik haverom) napi szinten le van foglalva ezzel a gondolata hogy " de mi van ha " így meg úgy stb.....
Miért van napi szinten a gondolata ezzel elfoglalva amikor próbálja terelni de nem megy?
Ezt mi okozza?
Ez nem rögeszme. És nem is szellemileg visszamaradott ha erre érted.:)
Csak kíváncsi vagyok hogy milyen betegség vagy lelki betegség okozza ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!