Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy a DOWN-kórr...

Tényleg igaz, hogy a DOWN-kórral született babák igen magas százalékát nem viszik haza szüleik, hanem a kórházban hagyják?

Figyelt kérdés
Talán egy Czeizer E.-vel készült riportban hallottam. Tudom,hogy nehéz kérdés, de tudtok ilyen esetről?
2009. ápr. 19. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Előfordul az biztos, hogy milyen százalékban azt nem tudom. Kevés helyen kap szakembertől segítséget a kismama a z elfogadáshoz és a feldolgozáshoz. Az orvosok saját "tehetségük" szerint próbálják megoldani a helyzetet. Pár éves történet már (de gyanítom nem változott azóta gyökeresen a szemlélet az egészségügyben) amikor az orvos azt tanácsolta az anyukának, hogy ne vigye haza a babát, mert eddig három hasonló esete volt, ebből kettő nem vitte haza a harmadik pedig beleőrült.

[link]

[link]

Van egy elsősorban érintett szülőkből álló dada szolgálat. Ők fogják össze az érintett családokat, illetve a kórházba hagyott babák örökbe fogadását is megpróbálják megoldani.

2009. ápr. 19. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én is úgy tudom, hogy sokan a kórházban hagyják. Én fel nem tudom fogni, hogy hogyan tudják ezt megtenni. Nekem két gyerekem van (egészségesek, kopp-kopp), de ha betegen születtek volna, én akkor is vállaltam volna őket, mert nem csak akkor kell a gyerek, ha minden oké. Ha beteg, ha nem, ő az én gyerekem, és felelősséggel tartozok érte.
2009. ápr. 19. 12:34
 3/3 anonim válasza:
100%
Sajnos igaz! (Csak azért, hogy később ne rosszul használd, vagy mások rosszul lessék el, a genetikus professzor neve helyesen: Czeizel.) Biztos nehéz egy szülőnek szembesülni az ilyennel! Hálát adok a Jó Istennek, hogy nekem ilyesmivel nem kellett foglalkozni. 30-31 évvel ezelőtt, amikor a gyerekünket vártuk még ultrahang sem volt, így a nemét is csak akkor tudtuk meg, amikor Világra jött, de előtte azért izgultunk, hogy "Csak egészséges legyen!" Szerencsére így lett, igaz, fitymaszűkülete volt, de 8 kisbaba közül kilencnek az van. (Az anomlália szándékos.)
2009. ápr. 19. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!