Tudom, hogy nem ez a megfelelő kategória, de talán itt többen észrevesznek és válaszolnak?
Figyelt kérdés
Le lehet valahogy küzdeni a hadarást?
Az minden vágyam,hogy normális ütembe beszéljek,de 1-2 mondat után mindig belendülök.
az a legrosszabb amikor társaságban inkáb csak hallgatok,-pedig sokszor nekem is lennének jó gondolataim vagy vicces megjegyzésem,de nem merek beszélni,mert félek hogy beégek ezzel a beszédhiával.
2011. aug. 29. 13:57
1/6 anonim válasza:
Olvass hangosan, mondj verseket otthon egyedül. Így fejlődhetsz beszéd szinten. :)
2/6 anonim válasza:
Régen volt egy osztálytársam aki ilyen volt, mire leérettségiztünk teljesen "kinőtte". Nem tudom hogy csinálta, de le lehet küzdeni akkor:)
3/6 anonim válasza:
Persze hogy le .Olvas szájtöröket .artikulálj!!
4/6 anonim válasza:
Szia!
Nekem is van olyan hogy néha elkezdek darálni... Rá kell állni az olvasásra, a választékos beszédre és oda kell figyelni! Nekem volt a suliban olyan felelésem amire azt mondta a tanár hogy írjam is le mert a felét nem értette vagy egyesre osztályoz :S
5/6 A kérdező kommentje:
érdekes módon,ha verset olvasok vagy valamit felolvasok-az tökéletesn megy.én sem értem az okát.vagyis csak sejtem,hogy azért lehet,mert ott leírva látom a szavakat és látom hol van vessző,pont mikor hogy kell artikulálni. azt hiszem ott lehet a gond,hogy amikor mondani akarok valamit,gondolatban már előrébb vagyok mint ahol valójában tartok a beszédben..
2011. aug. 29. 14:44
6/6 anonim válasza:
én olyankor szoktam félre beszélni... :D a fejem már 2-3 szóval előrébb van mint amit mondok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!